سازمان ثبت احوال ایران میگوید در شش ماه نخست سال جاری نزدیک به ۷۹۱ نوزاد از مادران ۱۰ تا ۱۴ ساله متولد شدهاند. به گزارش ایسنا، این آمار مربوط به فاصله زمانی ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ تا ۱۶ مهر امسال است.
در این میان استان سیستان و بلوچستان با ثبت تولد ۲۴۸ نوزاد، دارای بالاترین آمار زایمان کودکمادران در ایران است. استانهای خوزستان با ۹۲ نوزاد، خراسان رضوی ۶۵، گلستان ۴۶، کرمان ۴۵ و آذربایجان شرقی با تولد ۳۵ نوزاد در رتبه های بعدی هستند.
بر اساس این گزارش، در فاصله زمانی ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ تا ۱۶ مهر امسال، بیش از ۳۶ هزار و ۵۰۰ نوزاد نیز از مادران بین ۱۵ تا ۱۹ ساله به دنیا آمدهاند.
چندی پیش، محمدعلی مظاهری رئیس دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی گفته بود: «پیامد فوری و اجتنابناپذیر کودک همسری، کودک مادری است؛ کودکی که باید مراقبت از او انجام شود، حالا باید مراقب یک کودک دیگر هم باشد.»
براساس گزارش نهادهای رسمی، گسترش فقر و نبود ابزار مناسب برای آموزش راه دور، موجب افزایش آمار دختران بازمانده از تحصیل و تشدید آمار ازدواج اجباری و کودک همسری در شده است.
به گفته پگاه بنیهاشمی، حقوقدان و فعال حقوق بشر، فرهنگ سنتی و رویکرد قانونگذار، به عنوان عوامل موثر در نابرابری جنسیتی به شمار میروند.
جاوید رحمان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران در تازهترین گزارش خود با اشاره به رواج کودکهمسری در این کشور گفت، در جمهوری اسلامی «همچنان با زنان و دختران به عنوان شهروند درجه دو رفتار میشود.»
همچنین ببینید: روز جهانی دختر ۲۰۲۱؛ تاکید امسال دسترسی برابر به اینترنت و ابزارهای دیجیتالی برای دختران است