موضوع حضور زنان در بازی های والیبال جهانی در تهران، به زورآزمایی بین دولت روحانی و محافظه کاران سنتی تبدیل شده است.
یک روز قبل از برگزاری دیدار والیبال ایران و آمریکا، هنوز حضور زنان در ورزشگاه در ابهام قرار دارد.
زمانی که دولت ایران اعلام کرد زنان برای تماشای بازی والیبال مردان می توانند به ورزشگاه بیایند، خیلی از زنان خوشحال بودند. اما این خوشحالی زمان زیادی ادامه نیافت.
رسانه ها می گویند ممکن است تنها ۲۰۰ صندلی از ۱۲ هزار صندلی موجود به زنان اختصاص داده شده که آنهم سهم زنانی از فدراسیون والیبال و بستگان بازیکنان است.
تماشاگران زنی که سعی کرده اند بلیت دیدار ایران و آمریکا را خریداری کنند، با ممنوعیت خرید بلیت برای زنان مواجه شده اند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
این روزها فعالان حقوق زنان از فضای مجازی برای بیان اعتراض شان استفاده می کنند. خیلی از این زنان می پرسند چه اشکالی دارد که زنان به ورزشگاه بروند. بخصوص که تا همین پنج سال پیش، زنان در بازی های والیبال و بسکتبال مردان به عنوان تماشاگر حضور داشتند.
از اواخر دولت احمدی نژاد تماشای بازی های والیبال و بسکتبال مردان، برای زنان ممنوع شد.
این روزها بحث حضور زنان در ورزشگاه به چالشی برای دولت روحانی تبدیل شده است. حسن روحانی از زمان انتخابات بر حقوق زنان تاکید داشت اما یکی از حقوق آنها، یعنی حق حضور در ورزشگاه، با مشکل مواجه شده است.
یکسال پیش، غنچه قوامی یکی از ده ها دختری که برای تماشای بازی والیبال اصرار داشت بازداشت و زندانی شد. او شش ماه در زندان ماند. فدراسیون جهانی والیبال از ایران قویا خواسته حضور بانوان در ورزشگاه ها را تضمین کند. اگر ایران قبول نکند، با محرومیت هایی روبرو می شود.
پیش از این شهیندخت مولاوردی، معاون امور زنان و خانواده دولت حسن روحانی خبر داده بود مشکل حضور زنان در ورزشگاه حل شده اما محافظه کاران صف آرایی جدیدی را آغاز کرده اند.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی مرجع تقلید از جمله مخالفان است. این روزها گروه های از بسیجیان به حضور زنان در ورزشگاه ها اعتراض دارند. در مقابل فعالان مدنی می گویند چرا این بسیجی ها به مسائل مهمی چون اختلاس و فسادهای مالی اعتراض ندارند.
در این بین، آیت الله خامنه ای نسبت به بحث حضور زنان در ورزشگاه، تاکنون سکوت کرده است.