بنا به گزارشی که پایگاه دادههای باز ایران منتشر کرده است در یک بازه ۵ ساله، با آن که جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب در ایران تنها حدود ۲۰ درصد رشد کرده است، حجم فاضلاب جمعآوری شده در شبکه فاضلاب بیش از ۳۴ درصد رشد نشان میدهد.
بر اساس آمارهای سالانه شرکت مهندسی فاضلاب کشور، حجم فاضلاب جمعآوری شده که در سال ۱۳۹۵ ، ۴.۴ میلیون متر مکعب در روز بوده در سال ۱۴۰۰ به ۵.۹ میلیون متر مکعب در روز رسیده است.
طبق همین آمار با آن که جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب کشور از حدود ۴۷ درصد در سال ۱۳۹۵ به حدود ۵۳ درصد در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است، ایران همچنان نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه در این زمینه عقب است.
طبق آمار سازمان همکاری و توسعه اقتصادی (او ئی سی دی) نرخ جمعیت تحت پوشش شبکه فاضلاب در ارمنستان حدود ۸۰ درصد، ترکیه بیش از ۸۹ درصد و اسرائیل ۹۹ درصد است.
در سال ۱۳۹۵ میزان فاضلاب جمعاوری شده به ازای هر نفر در روز ۱۱۷ لیتر بوده که در سال ۱۴۰۰ به ۱۳۲ لیتر رسیده و نشان از افزایش قابل توجه سرانه تولید فاضلاب در شبکه فاضلاب کشور دارد.
مقایسه این آمار با سایر کشورها نشان میدهد که حجم فاضلاب تولیدی در ایران به نسبت میزان توسعه یافتگی زیاد است: در کشورهای پیشرفته سرانه فاضلاب تولیدی بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ لیتر در روز است و در کشورهای در حال توسعه بین ۵۷ تا ۷۶ مترمکعب در روز. با این حساب ایران از نظر میزان تولید فاضلاب در وضعیتی میان کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه قرار دارد.
در این گزارش دلیل مشخصی برای افزایش بیرویه تولید فاضلاب در ایران ذکر نشده است.