به دنبال تفاهم هستهای ایران و قدرتهای جهانی که با مذاکره مستقیم و دوجانبه ایران و آمریکا ممکن شد، برخی از مطبوعات آمریکا به بررسی آینده رابطه دو کشور پرداختند.
روزنامههای واشنگتن پست و لس آنجلس تایمز با نگاه به همکاری ایران و آمریکا در دستیابی به چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک، آن را موجب نزدیکی روابط دو کشور ندانستند.
روزنامه واشنگتن پست درباره این موضوع نوشت: اگر چه حدود دو سال مذاکره اتمی مستقیم بین تهران و واشنگتن به دستیابی به چارچوب برنامه اقدام مشترک منجر شده است، اما سخنان مقامات ایران و آمریکا هیچ نشانهای از نزدیکی بین دو کشور را نشان نمیدهد.
به نوشته این روزنامه دوکشور هنوز هم در برخی از موضوعات شامل، حمایت تهران از پیکارجویان در منطقه و در زندان نگاه داشتن شهروندان آمریکایی اختلاف دیدگاه دارند.
هنوز بسیاری از مقامات و دستگاههای امنیتی ایران مخالف نزدیکی با آمریکا هستند اما برخی از کارشناسان معتقدند که گشایش روابطی که در این مذاکرات اتمی رخ داد برگشتناپذیر است.
از سوی دیگر، روزنامه لس آنجلس تایمز به زمینههای اختلافات عمیق ایران و آمریکا اشاره کرد. این روزنامه نوشت: «حتی در صورت دستیابی به برنامه جامع اقدام مشترک، رهبران تهران برای اینکه میزان حسن انقلابی خود را نشان دهند، به افزایش نفوذ خود در، عراق، سوریه، لبنان و یمن ادامه خواهند داد که این امر نه تنها به کاهش دشمنی با آمریکا منجر نخواهد شد بلکه بر آن میافزاید.
این روزنامه همچنین به این نکته اشاره کرد که دولت آقای اوباما باید به همپیمانان منطقهای خود اطمینان بدهد که به ایران اجازه جولان دادن در منطقه با هزینه کردن از امنیت ملی آنها را نخواهد داد. رییس جمهوری با دعوت از سران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به کمپ دیوید می خواهد بار دیگر تعهد تاریخی آمریکا به این کشورها را یادآوری کند.
مذاکره دولت اوباما با اعضای کنگره آغاز شده است
در این بین روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی نوشت که حالا این پرزیدنت اوباماست که باید چارچوب برجام را به کنگره بقبولاند.
آقای اوباما پس از دستیابی به این چارچوب توافق با رهبران کنگره از هر دو حزب تماس گرفت و قول داد که در روزهای آینده با ارائه جزئیات بیشتر آنها را در جریان مذاکرات خواهد گذاشت. وی حتی با نخست وزیر اسرائیل گفتگو کرد و به وی گفت که توافق دربرگیرنده امنیت کشورش است.
علاوه بر شخص آقای اوباما، تیم وی نیز با تعدادی از قانونگذاران گفتگو کردند.
به نوشته نیویورک تایمز، مجموع باراک اوباما در روزهای آینده کارزار سختی برای قانع کردن نمایندگان کنگره و گروههای با نفوذ برای متقاعد کردن آنها که این توافق خوبی است در پیش دارد.