به روز شده:
آمار رسمی جانباختگان واقعه فرو ریختن برج دوقلوی «متروپل» در مرکز شهر آبادان تاکنون به ۳۶ تن رسیده است و تلاش برای یافتن پیکر دیگر باقیماندگان در زیر آوار بر اساس اعلام خانوادههای ناپدیدشدگان همچنان ادامه دارد.
اعتراضات گسترده در آبادان شامگاه دوشنبه نیز ادامه داشت و ویدیوهای منتشر شده در شبکههای اجتماعی نشان میدهد نیروهای امنیتی در مقابل معترضان گاز اشکآور شلیک کردند. در برخی از ویدئوها صدای تیراندازی شنیده میشود.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
به گزارش خبرگزاریها در ایران در روز سهشنبه ۱۰ خرداد، صادق خلیلیان، استاندار خوزستان، شمار ناپدیدشدگان در زیر آوار را «در مجموع ۳۸ نفر» اعلام کرد که از میان آنها ۳۵ تن تاکنون از زیر آوار خارج شدهاند و «سه پیکر هم مجهولالهویه» هستند.
اظهارات استاندار خوزستان در حالی است که روز دوم خرداد سازمان هلال احمر خوزستان اعلام کرده بود که دستکم ۸۰ تن زیر آوار گرفتار ماندهاند.
همچنین بنا بر گزارشها به نقل از منابع محلی، کارگران هر شیفت کاری ساختوساز «متروپل»، ۱۰۸ تن بودهاند که احتمالا دستکم آنها هنگام ریزش ساختمان در محل واقعه بودهاند.
استاندار خوزستان با بیان این که «ممکن است افرادی مراجعه و عنوان کنند عزیزانی دارند که از روز حادثه مفقود شدهاند»، گفت که «این مسئله راستیآزمایی خواهد شد و در صورت تأیید به دنبال آنها خواهیم گشت.»
خلیلیان روز دوشنبه به خبرنگاران گفته بود که «آمار مفقود بودن ۱۵۰ نفر زیر آوارهای متروپل صحت ندارد و برآورد ما این است که کمتر از ۱۰ نفر زیر آوار باقی مانده باشند.»
او بر پایه نظر کارشناسان عنوان کرد که بخشهای باقی مانده از ساختمان «متروپل» ایمنی لازم را ندارد و پایدارسازی آن نیز ممکن نیست.
به گفته استاندار خوزستان، «خانهها و فروشگاههای اطراف متروپل، تعیین تکلیف خواهند شد» و خسارت آنها «از اموال مالک متروپل و همچنین شرکتهای بیمه» پرداخت میشود.
به گزارش خبرگزاری ایرنا و به گفته شهاب صدیقی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، قرارگاه خاتم الانبیاء مسئولیت تخریب بخش باقیمانده و ناایمن ساختان «متروپل» را برعهده گرفته است.
برج دوقلوی «متروپل» که بخشی از آن در حال ساخت بود و بخشی دیگر به بهرهبرداری رسیده بود، ظهر دوشنبه دوم خرداد در آبادان فرو ریخت. کارشناسان و روزنامهنگاران محلی از سال گذشته بارها نسبت به وقوع این واقعه هشدار داده بودند.
موج اعتراضات گسترده در ایران پس از وقوع این حادثه در آبادان از سر گرفته شد و به شهرهای دیگر نیز گسترش یافت. مطالبات معترضان ارکان جمهوری اسلامی را هدف گرفته و شعارهایی از جمله «ما اشتباه کردیم، که انقلاب کردیم»، «مرگ بر خامنهای»، «آخوند باید گم بشه»، «رضا شاه روحت شاد»، «از رکس تا متروپل، بسه دیگه تحمل»، و «مرگ بر دیکتاتور» سر دادهاند.
همچنین ببینید: اعتراضات آبادان در شب نهم ادامه یافت؛ تیراندازی مستقیم به سوی معترضان