اعتراضات آبادان برای نهمین شب متوالی شامگاه دوشنبه ۹ خرداد از سر گرفته شد و شماری از معترضان با وجود نیروها و تجهیزات گسترده سرکوب، با برگزاری آیین یزله، تظاهرات را آغاز کردند و بر اساس گزارشهای شهروندی، امشب نیز به سوی معترضان تیراندازی شده است.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی یکی از عابران را نشان میدهد که در پی شلیک مستقیم گلوله از ناحیه سر و صورت زخمی شده است.
گزارشهای ویدئویی انتشار یافته در حساب توییتری «۱۵۰۰ تصویر» که این روزها با تمرکز بر اعتراضات سراسری در ایران فعالیت میکند، نشان میدهد ماشینهای آبپاش برای سرکوب معترضان در خیابانهای آبادان مستقر شدهاند.
در یکی از این گزارشها، راوی که یک زن است، از شلیک گاز اشکآور خبر میدهد و رد آتش این تیراندازی را به تصویر میکشد.
همزمان با تداوم اعتراضات در آبادان، روز دوشنبه در حین برگزاری مسابقه فوتبال استقلال و نفت مسجد سلیمان در ورزشگاه یکصد هزار نفری آزادی در تهران، عده پرشماری از تماشاگران آبیپوش، با سر دادن شعار «آبادان، آبادان» با معترضان آبادانی ابراز همدلی کردند.
طرفداران استقلال فارغ از روال غالب رقابتهای ورزشی، در حالی نام آبادان را فریاد میزدند که این شهر در استان تیم رقیب یعنی تیم مسجدسلیمان از استان خوزستان قرار دارد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
ایرانیان خارج از کشور نیز دستکم در واشنگتن دیسی پایتخت آمریکا و استکهلم پایتخت سوئد در همدلی با مردم خوزستان و حمایت از اعتراضات سراسری تجمعهای اعتراضی برگزار کردند.
در شهر واشنگتن، پایتخت ایالات متحده، اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران (نوفدی)، روز دوشنبه کنفرانسی مجازی را با هدف «تشریح آخرین تحولات و مطالبات مردم ایران به خبرنگاران و تحلیلگران خارجی» با حضور چند تن از کارشناسان برگزار کرد.
در این جلسه، علیرضا نادر، کارشناس و تحلیلگر مسائل ایران، با اشاره به تبدیل شدن خوزستان به یکی از کمآبترین استانهای ایران تحت حکومت جمهوری اسلامی، گفت سر دادن شعار «مرگ بر خامنهای» نشان از آن دارد که نباید در توصیف وقایع جاری به صرف واژه «اعتراضات» بسنده کرد و کمکم وقت آن رسیده که از واژه «انقلاب» استفاده کرد.
جیسون برادسکی، مدیر سیاستگذاری گروه «اتحاد علیه ایران هستهای»، یکی دیگر از سخنرانان این جلسه، نیز با اشاره به سرعت تبدیل شدن مطالبات اقتصادی مردم به مطالباتی سیاسی و نیز گسترش سریع اعتراضات به دیگر مناطق ایران، عکسالعمل دولت ایران به این اعتراضات را نشانه اصلاحناپذیری نظام جمهوری اسلامی ایران دانست.
همچنین ببینید: در کنفرانس مجازی «نوفدی» بررسی شد: بازتاب کمرنگ اعتراضات ایران در رسانههای آمریکا
موج اعتراضات در آبادان و چند شهر دیگر خوزستان شامگاه یکشنبه با ورود عشایر به آبادان و پیوستن آنها به تظاهرات ادامه یافت و اقوام عرب، بختیاری و لر در کنار یکدیگر شعارهایی به زبانهای فارسی و عربی سر دادند و آیین یزله - خواندن شعر حماسی به همراه کوباندن پا بر زمین - برگزار کردند.
همچنین ببینید: افزایش شمار جانباختگان متروپل به ۳۲ تن؛ پیوستن عشایر عرب خوزستان به اعتراضات آبادانبرج دوقلوی «متروپل» که بخشی از آن در حال ساخت بود و بخشی دیگر به بهرهبرداری رسیده بود، ظهر دوشنبه دوم خرداد در آبادان فرو ریخت. کارشناسان و روزنامهنگاران محلی از سال گذشته بارها نسبت به وقوع این حادثه هشدار داده بودند.
تا روز دوشنبه ۹ خرداد، با کشف سه جسد دیگر از زیر آوارهای «متروپل» شمار جانباختگان به ۳۲ تن افزایش یافته و دستکم ۳۲ تن همچنان در زیر آوار ماندهاند.
موج اعتراضات گسترده در ایران پس از وقوع این حادثه در آبادان از سر گرفته شد و به شهرهای دیگر نیز گسترش یافت. مطالبات معترضان ارکان جمهوری اسلامی را هدف گرفته و شعارهایی از جمله «ما اشتباه کردیم، که انقلاب کردیم»، «مرگ بر خامنهای»، «آخوند باید گم بشه»، «رضا شاه روحت شاد»، «از رکس تا متروپل، بسه دیگه تحمل»، و «مرگ بر دیکتاتور» سر دادهاند.