سهم نیم درصدی ایران از تجارت ۶ هزار میلیارد دلاری گردشگری جهان

نمایی از میدان نفش جهان در اصفهان

رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران در همایشی در تهران با اشاره به حجم فعالیت‌های گردشگری در سال گذشته میلادی گفت گردش مالی این حوزه ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار بوده که سهم ایران از آن، به دلیل تحریم‌ها و سوء مدیریت‌ها تنها نیم درصد بوده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم مسعود سلطانی‌فر با بیان این که ایران می‌باید ۲ تا ۳ درصد از سهم این بخش را به خود اختصاص می‌داد، گفت تمام آن چیزی که امروز به عنوان جاذبه‌های گردشگری داریم در مجموع ۳ درصد از جاذبه‌های کل کشور را شامل می‌شود و ۹۶ تا ۹۷ درصد بناها، اماکن و سایت‌های گردشگری همچنان کشف، بازسازی یا مرمت نشده است.

معاون رئیس جمهوری اسلامی در ادامه با اشاره به این که ایران از نظر جاذبه‌های گردشگری بین ۱۰ تا ۱۳ کشور برتر دنیا قرار دارد، گفت در چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور، ۲۰ میلیون گردشگر با درآمد ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلار پیش‌بینی شده است، که رسیدن به این هدف تا ۱۱ سال باقیمانده از سند چشم‌انداز، کار دشواری نیست.

سلطانی‌فر همچنین گفت در مدتی که مسئولیت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را به عهده داشته، گزارشی از عدم رعایت ملاحظات فرهنگی و عقیدتی گردشگران نداشته‌اند، و افزود از همین حیث «نیازی به امر به معروف گردشگران نداریم و خود آن‌ها ملاحظات فرهنگی و عقیدتی را رعایت می‌کنند.»

رئیس سازمان گردشگری ایران با اشاره به این که برخی از سایت‌های مرتبط با گردشگری هشدارهایی درباره عدم امنیت به گردشگرانی که قصد عزیمت به ایران را دارند می‌دهند، گفت: ایران امروز یکی از امن‌ترین مناطق در صنعت گردشگری به حساب می‌آید و اگر ۲۰ سال قبل درباره امنیت کشور ما هشدار می‌دادند، امروز ضریب امنیتی در کشور ما صددرصد است.

نگاه جمهوری اسلامی ایران پس از انقلاب اسلامی ۵۷ به اتباع کشورهای خارجی چندان مثبت نبوده و بیشر نگاهی امنیتی به آنها داشته است؛ از این رو، روند صدور روادید برای متقضایان ورود به ایران بسیار دشوار بوده است.

علاوه بر آن، به دلیل نگرانی‌های مذهبی، محدودیت‌های رایج در ایران، شامل گردشگران خارجی نیز می‌شود که این برای بسیاری از گردشگران خارجی، بویژه بانوان، چندان خوشایند نیست؛ اما به باور کارشناسان جاذبه‌های ایران به اندازه‌ای هست که علاقمندان را به کشور بکشاند و ظرفیت‌های صنعت گردشگری ایران می‌تواند بالاتر از آنچه که اکنون است، باشد.