بلومبرگ: کشتی‌های حامل نفت ایران برای فروش به حرکت در آمدند

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

خبرگزاری بلومبرگ خبر از حرکت تعدادی از نفتکش‌های جمهوری اسلامی ایران می‌دهد که در آنها ۵۰ تا ۶۰ میلیون بشکه نفت ذخیره شده برای فروش در بازار آماده شده است.

اینوستور گاید می‌نویسد چنانچه در کوتاه مدت تغییر عمده‌ای در سیاست پیش نیاید، به نظر می‌رسد که توافق هسته‌ای ۲۳ تیر ماه وین به پیش برود.

با اجرای توافق، تحریم‌ صادرات نفت ایران ظرف یک یا دو ماه آینده برداشته خواهد شد و ایران خواهد توانست نفت ارزان خود را به بازارهای جهانی عرضه کند؛ که این می‌تواند قیمت نفت را حتی بیش از قیمت‌های فعلی کاهش دهد.

سه سال پیش، یعنی پیش از آن که آخرین دور تحریم‌ها علیه ایران به مورد اجرا گذاشته شود، ایران به ۲۱ کشور جهان نفت صادر می‌کرد. اما دور جدید تحریم‌ها در اواسط سال ۲۰۱۲ میلادی، تعداد کشورهای خریدار نفت ایران را تنها به ۶ کشور چین، ژاپن، هند، کره جنوبی، ترکیه و تایوان کاهش داد.

پس از این اتفاق، تهران به جای آن که سطح تولید خود را کاهش دهد، و با کاهش تولید به چاه‌های نفتی خسارت وارد کند، تصمیم گرفت که تولید اضافی نفت خود را در نفتکش‌هایش، که از کار بیکار شده بودند، ذخیره کند. طوری که در اوایل تابستان سال جاری تعداد زیادی از نفتکش‌های جمهوری اسلامی، که یکی از بزرگترین ناوگان‌های نفتکش جهان است، با ۵۰ تا ۶۰ میلیون بشکه نفت خام در بنادر مختلف لنگر انداخته بودند.

پس از رسیدن به یک توافق جامع هسته‌ای با قدرت‌های جهانی، تهران خود را آماده می‌کند تا تولید نفت را افزایش دهد و ذخایر نفت را به فروش برساند.

بلومبرگ می‌گوید بر اساس اطلاعات بدست آمده، طی چند هفته گذشته تعدادی از تانکرهای حامل نفت خام ایران خلیج فارس را ترک کرده‌اند؛ سه نفتکش هم موقعیت جغرافیایی خود را ذکر نکرده‌اند.

ایران تا سال آینده، یعنی تا زمانی که آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید نکند که تهران به تعهدات هسته‌ای خود عمل کرده است، قادر به فروش نفت ذخیره شده خود نخواهد بود. دیپلمات‌های آشنا با موضوع نظارت، زمان بازرسی‌های آژانس را پیش از پایان سال جاری خورشیدی پیش بینی کرده‌اند.

ایران در حال حاضر روزانه نزدیک به ۳ میلیون بشکه نفت تولید می‌کند، که بالاترین سطح تولید در سه سال گذشته به شمار می‌رود. به گفته وزیر نفت، تهران می‌رود که تولید روزانه نفت خود را تا پایان سال ۱۳۹۴ به ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه برساند.

تحریم‌های غرب و سقوط قیمت نفت، درآمد نفتی ایران را از ۴۰ میلیارد دلار در سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ میلادی، به حدود ۶ میلیارد دلار در سال گذشته رساند. بنابر اعلام سازمان بین المللی انرژی، نیمی از تولید نفت ایران از چاه‌هایی است که نزدیک به ۷۰ سال عمر دارند.