وزیر دفاع ایران: استفاده روسیه از پایگاه همدان تصمیم نظام است و محدودیت زمانی ندارد

وزیر دفاع ایران با بیان اینکه استفاده روسیه از پایگاه هوایی همدان محدودیت زمانی ندارد اعلام کرد که تصمیم درباره حضور هواپیماهای جنگی روسیه در ایران در شورای عالی امنیت ملی گرفته شده است.

حسین دهقان روز شنبه ۳۰ مرداد در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی درباره استفاده هواپیماهای روسی از پایگاه نوژه همدان و آسمان ایران برای حمله به اهدافی در سوریه، گفت که ایران و روسیه برای همکاری در سوریه سند همکاری امضا کرده‌اند. به گفته او نشست سه جانبه وزرای دفاع روسیه، ایران و سوریه نیز به منظور همکاری‌های دفاعی نظیر این انجام شد.

این مقام دفاعی ایران تاکید کرد که ایران پایگاه هوایی در اختیار روسیه قرار نداده است، اما گفت: "ممکن است روسیه علاوه بر سوختگیری هواپیماهای جنگی خود در پایگاه هوایی نوژه همدان، از این مکان برای مسلح کردن و برخی تعمیرات هواپیماها نیز استفاده کند. اما این به معنای آنکه پایگاه هوایی در ایران داشته باشند نیست."

حسین دهقان درباره اعتراض برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به حضور هواپیماهای جنگی روسیه در آسمان ایران و استفاده از امکانات نظامی جمهوری اسلامی گفت که اساسا تصمیم درباره پرواز هواپیماهای روسی تصمیم نظام است که زیر عنوان همکاری در مبارزه با داعش گرفته شده است. به گفته او، شورای عالی امنیت ملی در این رابطه مصوبه داشته است و به مجلس مربوط نیست.

این مقام دفاعی ایران اعلام کرد که اگر شرایط عملیاتی اقتضا کند، بررسی و تصمیم گیری‌ درباره استفاده روسیه از پایگاههای نظامی دیگر ایران نیز انجام خواهد شد. او توضیح داد که حضور روسیه در پایگاه نوژه همدان محدودیت زمانی ندارد و تا هر زمان لازم باشد ادامه می یابد.

گزارش‌های استفاده هواپیماهای نظامی روسیه در پایگاه هوایی همدان برای انجام عملیات در سوریه هفته گذشته منتشر شد. مقامات روسیه اعلام کردند که تا کنون بمب افکن‌های توپولوف ام۲۲ و جنگنده‌های سوخو ۳۴ تا کنون سه بار اهدافی از داعش و جبهه النصره را در حلب، دیرالزور و ادلیب بمباران کرده اند.

روسیه در حالی عملیات هوایی خود را علیه تروریست ها دانسته که طی روزهای اخیر گزارش هایی از تلفات غیرنظامیان بر اثر این حملات منتشر شده است.

به دنبال استفاده روسیه از پایگاه هوایی نوژه در همدان، به منظور انجام حملات هوایی در داخل سوریه، وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۲۷ مرداد ماه این اقدام را "تأسف بار" خواند.

وزارت خارجه ایالات متحده گفته است که در حال بررسی موضوع است، چرا که احتمال دارد این اقدام نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد باشد. طبق قطعنامه ۲۲۳۱، فروش یا انتقال هرگونه هواپیمای جنگی به ایران ممنوع است.