خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، روز چهارشنبه ۱۸ مرداد، همزمان با تشدید تنش میان آمریکا و جمهوری اسلامی بر سر امنیت دریایی در آبهای منطقه، از «طراحی و ساخت» موشک کروز سوپرسونیک (مافوق صوت) خبر داد.
تسنیم بدون آنکه تصویری از این موشک منتشر کند، اشاره کرد که موشک جدید در حال گذراندن مراحل آزمایشی است اما به زمان تکمیل مراحل آزمایشی این موشک اشاره نکرد.
این خبرگزاری، با توصیف طراحی و ساخت این نوع موشک، آن را «فصل جدیدی در قدرت دفاعی» ایران دانست و افزود که «افزایش چشمگیر سرعت» و «دشواری مقابله» با این موشک، از جمله مزایای آن است.
تسنیم عنوان کرد که در صورت بروز درگیری، این موشکها «قدرت واکنش» جمهوری اسلامی را بسیار سریعتر میکند و «فرصت واکنش را از نیروهای مهاجم خواهند گرفت.»
به گزارش خبرگزاری رویترز، ایران با برخورداری از بزرگترین برنامههای موشکی در خاورمیانه ادعا میکند که تسلیحاتش قابلیت هدف قراردادن پایگاههای آمریکا و اسرائیل در منطقه را دارند.
پیش از این، به گزارش وبسایت کمیته روابط خارجی سنا، سناتور باب منندز، رئیس این کمیته و از حزب دموکرات، همراه با سناتور بیل هاگرتی، از حزب جمهوریخواه، پیشنویس طرحی را با هدف «اعمال تحریمهای مداوم» ایالات متحده بر «برنامه موشکی و پهپادی» جمهوری اسلامی ارائه کردند.
همچنین ببینید: یک طرح دو حزبی در سنای آمریکا برای تشدید تحریمهای جمهوری اسلامی ارائه شد
در پی تشدید تنش میان ایران و آمریکا، واشنگتن با هدف جلوگیری از مزاحمتهای دریایی ایران برای کشتیهای تجاری در تنگه هرمز، سه هزار تن از سربازان نیروی دریایی خود را به دریای سرخ اعزام کرده است.
تیم هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در بحرین، روز دوشنبه ۱۶ مرداد، در گفتوگوی تلفنی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت که این نیروها «با دو کشتی جنگی به عنوان بخشی از برنامه افزایش استقرار نیروها پس از توقیف نفتکشها توسط ایران، وارد دریای سرخ شدهاند.»
همچنین ببینید: اختصاصی؛ نیروی دریایی آمریکا: جمهوری اسلامی بیشک تهدید اصلی و عامل بیثباتی در منطقه استاو در مورد اهمیت حضور این نیروها گفت: «این حضور به طور خاص، نشانه تعهد قدرتمند و استوار به امنیت دریانوردی در سرتاسر خاورمیانه است. ما در این منطقه و برای دههها در کنار شرکا و متحدان خود فعالیت کردهایم و به تضمین امنیت دریانوردی، فعالیت قانونی تجاری و بازرگانی متعهد بوده و خواهیم بود.»
سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا تاکید کرد که «افزایش آمادگی، از عوامل مهم برای بازدارندگی در مقابل فعالیتهای برهم زننده جمهوری اسلامی ایران است.»
پس از اعزام این نیروها، ژنرال مایکل اریک کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا، هم روز سهشنبه ۱۷ مرداد، از نیروهای این کشور در خلیج فارس بازدید کرد.
همزمان، سخنگوی امور وزارت خارجه آمریکا در نشستی خبری بر تعهد واشنگتن و متحدانش به «حفاظت از کشتیرانی تجاری» و «جریان آزاد تجارت جهانی» تاکید کرد.
متیو میلر با اشاره به عبور یک چهارم از نفت خام جهان از تنگه هرمز، این آبراه را دارای اهمیتی حیاتی در اقتصاد بینالمللی توصیف کرد.