دیده‌بان حقوق بشر به مقامات ایران: معلمان زندانی را «فوری و بدون قید و شرط» آزاد کنید

اعتراض معلمان در ایران - آرشیو

سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز پنج‌شنبه ۱۵ اردیبهشت در بیانیه‌ای خواهان آزادی فوری و بدون قید و شرط معلمان بازداشت‌شده در تظاهرات مسالمت‌آمیز و تشکل‌های کارگری شد.

تارا سپهری‌فر، پژوهشگر ارشد ایران در دیده‌بان حقوق بشر، با تأکید بر این که مقامات جمهوری اسلامی ایران «به جای همکاری با انجمن‌های متسقل برای تضمین احترام به حقوق اقتصادی و اجتماعی ایرانیان، بار دیگر تصمیم گرفته‌اند مردم را به دلیل تلاش برای سازمان‌دهی احقاق حقوق جمعی زندانی کنند»، گفت: «تلاش برای ساکت کردن تجمع مسالمت‌آمیز و اعتراضات عمومی، واقعیت تلخ اقتصادی ایران را از بین نمی‌برد.»

افزایش فشار بر فعالان مدنی و سیاسی از سوی مقامات جمهوری اسلامی در حالی است که آلنا دوهان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، هفدهم اردیبهشت برای بررسی در مورد «تأثیر منفی اقدامات یک‌جانبه قهرآمیز» به ایران سفر خواهد کرد.

شاهزاده رضا پهلوی درباره این سفر با اشاره به گسترش نقض حقوق بشر در ایران گفته است که او «به جای این که برای کسب امتیاز سیاسی برای سفر به ایران آماده شود، باید جمهوری اسلامی را تحت فشار بگذارد تا فورا فعالانی را که در زندان اعتصاب غذا کرده‌اند و وضعیت سلامت آنها رو به وخامت است، از جمله منوچهر بختیاری، بهنام موسیوند، و معلمان بازداشت‌شده را آزاد کند.»

همچنین ببینید: کارشناس حقوق بشر سازمان ملل برای «بررسی آثار اقدامات یک‌جانبه» به ایران می‌رود

پیش‌تر نیز، شیرین عبادی،‌ حقوق‌دان و برنده جایزه صلح نوبل، در نامه‌ای به میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، از او خواست سفر «نماینده ویژه بررسی آسیب تحریم‌ها» به ایران موکول به اجازه جمهوری اسلامی برای سفر جاوید رحمان به ایران شود.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران است که تاکنون از سوی جمهوری اسلامی اجازه ورود به ایران نیافته است.

هم‌زمان با روز جهانی کارگر و روز معلم در ایران، فشارهای امنیتی بر فعالان صنفی فرهنگیان افزایش یافت و ده‌ها معلم در نقاط مختلف کشور بازداشت شدند.

به گفته محمود بهشتی لنگرودی، نایب رئیس کانون صنفی معلمان، اوج استفاده از قوه قهریه را در برخورد با فرهنگیان تنها به دلیل استفاده از ظرفیت‌های قانونی مثل «حرکت‌های میدانی و تجمعات مسالمت‌آمیز و بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسی»، در دوره ابراهیم رئیسی صورت گرفته است.

آموزگاران در این تجمع‌ها خواستار حل «مسائل معیشتی»، «مدرن‌سازی آموزش» و توقف آموزش ایدئولوژیک هستند.

همچنین ببینید: بیانیه کنشگران سیاسی و مدنی: فعالان صنفی معلمان بازداشت‌شده فورا آزاد شوند