لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۳۷

کارشناس حقوق بشر سازمان ملل برای «بررسی آثار اقدامات یک‌جانبه» به ایران می‌رود


آرشیو
آرشیو

آلنا دوهان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد تأثیر منفی اقدامات یک‌جانبه قهرآمیز بر بهره‌مندی از حقوق بشر، سفر خود به جمهوری اسلامی ایران را از ۱۷ تا ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ آغاز خواهد کرد.

بنا بر بیانیه‌ مطبوعاتی منتشره توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، خانم دوهان نسبت به تعامل با «همتایان دولتی و غیردولتی، ملی و بین‌المللی» با روحیه گفت‌وگو، همکاری، و بی‌طرفی با هدف جمع‌آوری اطلاعات دست اول درباره تأثیر اقدامات یک‌جانبه قهرآمیز بر تحقق کامل تمامی اجزای حقوق بشر در کشور «ابراز امیدواری کرد.»

وی در ادامه بر تلاش خود برای پوشش دادن «همه طبقات و بخش‌های جامعه که تحت تأثیر چنین اقداماتی، شامل تحریم‌های ثانویه و پی‌روی بیش‌ازحد از تحریم‌ها قرار گرفته‌اند» و توجه ویژه‌اش بر اثرات منفی بر آسیب‌پذیرترین اقشار جامعه از جمله «در موقعیت کنونی همه‌گیری کووید-۱۹»، و «کاوش تجارب خوب، ابتکارها و سیاست‌هایی» که منجر به کاهش و سازگاری با اثرات تحریم‌ها می‌شوند، تاکید کرد.

دیدار با مقامات ارشد دولتی، اعضای مجلس و قوه قضاییه، نمایندگان سازمان‌های بین‌المللی، سفرا و روسای نمایندگی‌های خارجی، همچنین سازمان‌های جامعه مدنی، متخصصان بهداشت، نهادهای مالی، فعالان امور بشردوستانه، صاحبان کسب و کارها، و دانشگاهیان در برنامه خانم دوهان قرار دارد.

شاهزاده رضا پهلوی در واکنش به این خبر و با یادآوری وضعیت نقض حقوق بشر در ایران، در توییتی نوشت، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد به جای این که برای کسب امتیاز سیاسی برای سفر به ایران آماده شود، باید جمهوری اسلامی را تحت فشار بگذارد تا فورا فعالانی را که در زندان اعتصاب غذا کرده‌اند و وضعیت سلامت آنها رو به وخامت است، از جمله منوچهر بختیاری، بهنام موسیوند، و معلمان بازداشت‌شده را آزاد کند.

پیش‌تر نیز، شیرین عبادی،‌ حقوق‌دان و برنده جایزه صلح نوبل، در نامه‌ای به میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، از او خواست سفر «نماینده ویژه بررسی آسیب تحریم‌ها» به ایران موکول به اجازه جمهوری اسلامی برای سفر جاوید رحمان به ایران شود.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران است که تاکنون از سوی جمهوری اسلامی اجازه ورود به ایران نیافته است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مأموریت گزارشگر ویژه را در مهر ۱۳۹۳ پس از بروز نگرانی‌هایی از جانب نظام حقوق بشر سازمان ملل متحد و جامعه بین‌المللی درباره آثار منفی تحریم‌های یک‌جانبه بر شهروندان در سراسر جهان ایجاد کرد.

خانم دوهان برای به اشتراک گذاشتن نخستین یافته‌های خود در بعدازظهر ۲۸ اردیبهشت نشست خبری خواهد داشت و تنها خبرنگاران اجازه حضور در این نشست را دارند. اطلاعات تکمیلی در مورد این نشست خبری در روزهای نزدیک به رویداد در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

گزارشگر ویژه گزارش نهایی خود از این سفر را در شهریور - مهر ۱۴۰۱ (سپتامبر ۲۰۲۲) به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه می‌کند.

  • 16x9 Image

    گیتا آرین

    خبرنگار ارشد بخش فارسی صدای آمریکا، عمدتا ً متمرکز بر خبرهای مربوط به حوزه سیاست خارجی او حرفه خبرنگاری را از سال ۱۳۶۶ با کار در رادیو شروع کرد و در سال ۱۳۸۳ به صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG