چند روز پس از قرار گرفتن نام ابراهیم رئیسی، تولیت آستان قدس رضوی، در فهرست نامزدان بزرگترین ائتلاف اصولگرایان، او رسما نامزدی خود در انتخابات ریاست جمهوری را طی بیانیهای اعلام کرد.
به نوشته خبرگزاری های داخلی ایران، آقای رئیسی روز یکشنبه ۲۰ فروردین در بیانیهای اعلام کرد که کشور در چهارمین دهه از انقلاب اسلامی «ازبیکاری و انسداد در کسب کار و آسیب های اجتماعی» رنج می برد و او در صدد است که این شرایط را تغییر دهد.
ابراهیم رئیسی، متولد ۱۳۳۹ در یکی از روستاهای اطراف مشهد، اسفند ماه سال گذشته در پی در گذشت عباس واعظ طبسی با حکمی از سوی رهبر جمهوری اسلامی به تولیت آستان قدس رضوی منصوب شد.
تا پیش از این، آقای رئیسی در سمتهایی در دستگاه قضایی مشغول بود. او در اوایل دهه ۶۰ در حالیکه ۲۱ سال بیشتر نداشت دادستان کرج و همدان بود و پس از آن به سمت دادستان تهران منصوب شد. آقای رئیسی سپس رئیس سازمان بازرسی کل کشور شد و از سال ۱۳۸۳ به مدت ۱۰ سال معاون اول قوه قضائیه بود. او در حالیکه دادستان ویژه روحانیت بود در سال ۹۳ به سمت دادستان کل کشور منصوب شد.
حضور در میان هیات رسیدگی کننده به وضعیت زندانیان سیاسی، موسوم به هیات مرگ، که منجر به اعدام گسترده زندانیان در سال ۱۳۶۷ شد، در کارنامه ابراهیم رئیسی دیده میشود.
سال گذشته فایل صوتی از آیت الله منتظری مربوط به سال ۶۷ منتشر شد که او خطاب به ابراهیم رئیسی، مصطفی پورمحمدی، حسینعلی نیری و مرتضی اشراقی، اعضای آن هیات، گفت تاریخ در آینده از آنان به عنوان «جنایتکاران» یاد خواهد کرد.
آقای رئیسی تا پیش از منصوب شدن به تولیت آستان قدس رضوی چندان در سطح جامعه شناخته شده نبود اما چندی پس از رسیدن به این سمت، از او به عنوان جانشین آیت الله خامنه ای یاد شد. حتی پس از طرح نامزدی او از سوی اصولگرایان، برخی از ناظران این اقدام را به عنوان گامی برای آماده شدن برای رهبری دانستند.
هفته گذشته مجمع ملی «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی»، بزرگترین ائتلاف اصولگرایان ،که با نام «جمنا» شناخته میشود، ابراهیم رئیسی، پرویز فتاح، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی و حمیدرضا حاجی بابایی را به عنوان گزینههای مورد نظر این طیف در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو معرفی کرد.