در فاصله چند روز و برای سومین بار در فرودگاه مشهد، یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت سپهران به دلیل ترکیدن لاستیک از حرکت بازایستاد.
سازمان هواپیمایی کشوری روز شنبه ۱۵ مرداد اعلام کرد یک فروند هواپیمای مسافربری متعلق به شرکت سپهران با ۱۳۳ سرنشین که قصد داشت مشهد را به مقصد آبادان ترک کند به دلیل ترکیدگی لاستیک چرخ شماره پرواز خود را متوقف کرد. مدیر روابط عمومی فرودگاه بینالمللی هاشمینژاد مشهد در این خصوص گفت که مسافران به سلامت از هواپیما تخلیه شدند و علت حادثه در دست بررسی است.
این درحالی است که به سازمان هواپیمایی کشوری نیز از تشکیل کارگروه ویژهای برای بررسی موضوع خبر داده اما توضیحات دیگری از دلایل چگونگی این حادثه اعلام نشده است.
حادثه ترکیدن لاستیک هواپیما برای چندمین بار در فرودگاه مشهد به مجموعه معضلات ناوگان هوایی فرسوده ایران اضافه شده است. پیشتر حمیدرضا سیدی، مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران از دفتر بررسی سوانح سازمان هواپیمایی کشوری خواسته بود که گزارشی در رابطه با تکرار ترکیدن لاستیک هواپیماها ارائه دهد.
در گزارش ارائه شده از سوی دفتر بررسی سوانح سازمان هواپیمایی کشوری، علت ترکیدگیهای لاستیک هواپیماها، گرمای هوا، سوختگیری حداکثری هواپیماها و کیفیت نامناسب رنگ روی باند فرودگاه عنوان شده است.
در گزارش دفتر بررسی سازمان هواپیمایی کشوری آورده شده «توصیه ایمنی برای ارتقای کیفیت سطح باند اصلی فرودگاه مشهد (قدرت ترمزگیری و رنگآمیزی) صادر شده که با توجه به اظهارات مدیران فرودگاهی، به دلیل زمانبر بودن و حجم زیاد پروژه، تاکنون موفق به اقدام اصلاحی نشدهاند.»
روزنامه خراسان چاپ مشهد در شماره روز شنبه یازدهم تیرماه با استناد به «اخبار چند وقت اخیر» نوشته است که حوزه حمل و نقل هوایی کشور «وضعیت مطلوبی ندارد» و بسیاری از سفرهای داخلی و البته خارجی به دلیل نقص فنی یا با «تأخیر طولانی» همراه بوده یا بعد از بلند شدن هواپیما، به همان دلیل نقص فنی مجبور به «فرود اضطراری» شده است.
تازهترین ارزیابیها نشان میدهد میانگین سن ناوگان هوایی ایران «بالای ۲۰ سال» سن دارد و این میانگین، ۱۷ سال بالاتر از استاندارد جهانی است.
همچنین ببینید: افزایش قیمت بلیط پروازهای داخلی؛میانگین سن هواپیماهای کشور «بیش از ۲۵ سال» استناوگان هوایی ایران دچار فرسودگی شده و تحریمها هم اجازه نوسازی ناوگان را به شرکتهای هوایی ایران نمیدهد. همین عامل سبب بروز مشکلاتی در امنیت پروازها شده است به گونهای که بسیاری از خطوط هوایی ایرانی در ارزیابیهای امنیتی بینالمللی در پایینترین رتبه قرار گرفتهاند.