پیام درفشان، از وکلای بازداشتشدگان پرونده «شهرک اکباتان»، از متهم شدن چهار تن از بازداشتشدگان این پرونده به «محاربه» خبر داده است.
به گزارش وبسایت دیدهبان در روز شنبه ۲۸ بهمن، پیام درفشان از مشکلات و ایرادات اساسی در این پرونده خبر داده و گفته که قرار است دادگاه انقلاب میلاد آرمون، محمد مهدی حسینی، مهدی ایمانی و نوید نجاران، متهمان محبوس در زندان قزل حصار کرج، را «تحت عنوان محاربه» محاکمه کند.
این در حالی است که میلاد آرمون، متهم ردیف اول، اتهام محاربه را رد کرده و به صراحت گفته است که هرگز هیچ سلاحی اعم از سرد و گرم در دست نداشتهاست.
چهار تن دیگر از هشت متهم این پرونده، به نامهای حسین نعمتی، علیرضا برمرزپورناک، علیرضا کفایی و امیرمحمد خوش اقبال، بهمن سال جاری با قرار وثیقه آزاد شدند.
این هشت نفر از جمله به «مشارکت در قتل» یک نیروی بسیج به نام «آرمان علیوردی» متهم شدهاند.
پیام درفشان، از وکلای متهمان این پرونده، در توضیح چگونگی فشار نهادهای امنیتی بر قضات دادگاه انقلاب گفته است که ضابطان این نهادها گزارش خود را به موضوعات حساس مانند «آبروی شهدا و نظام» گره میزنند و میگویند که «ساختار امنیتی کشور هستند پس گزارش ما نمیتواند اشتباه باشد.»
بنا بر گزارشها، متهمان این پرونده در طول بازداشت مورد شکنجههای سخت قرار گرفته و وادار به اعتراف علیه خود و دیگر متهمان شدهاند.
پیام درفشان همچنین از «ارتقا یا اضافه حقوق» ماموران امنیتی به دلیل احکام صادر شده علیه متهمان انتقاد کرده و گفته است: « نباید به ماموران به دلیل احکامی که صادر میشود ارتقا یا اضافه حقوق تعلق گیرد.»
این وکیل دادگستری در ادامه افزوده که «اگر گزارشها باعث صدور احکام سنگین شود» و به مامور «پاداش داده شود این پیش زمینه پیش میآید که گزارشها باید برای حکم شدید تنظیم شوند.»
بسیاری از کنشگران سیاسی و مدنی معتقدند که احکام صادره از سوی قضات جمهوری اسلامی ایران «از پیش تعیینشده» و تحت فشار نهادهای امنیتی صورت میگیرند.
شکیلا منفرد، زندانی سیاسی، بتازگی در نامهای از صدور حکم «از پیش تعیینشده» دادگاه علیه خود انتقاد کرده و ایمان افشاری، قاضی صادر کننده این حکم، را «ماشین امضای اطلاعات سپاه» خوانده بود.