تنش در جلسه علنی مجلس بر سر متن توافق هسته‌ای وین

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

جلسه علنی روز سه‌شنبه ۶ مرداد مجلس شورای اسلامی ایران با تنش همراه بود. گروهی از نمایندگان عضو جبهه پایداری در این جلسه، ترجمه فارسی وزارت امور خارجه ایران از توافق وین را ناقص خوانده و به این موضوغ اعتراض کردند.

حمید رسایی، عضو جبهه پایداری، در جریان جلسه علنی روز سه شنبه مجلس ایران، متن فارسی توافق وین را ناقص دانست. این اظهار نظر نماینده مردم تهران در مجلس، با واکنش محمد حسن ابوترابی فرد، نایب رئیس مجلس ایران که ریاست جلسه را برعهده داشت روبرو شد.

آقای ابوترابی فرد در پاسخ گفت که به دلیل پیچیدگی و اهمیت این توافق، ترجمه نهایی این متن پس از بازنگری در اختیار نمایندگان قرار می‌گیرد.

در پی این اظهار نظر، مهدی کوچک زاده، دیگرعضو جبهه پایداری، گفت: «گفتید ترجمه هفته پیش مطلوب نیست. چه کسی تضمین می‌کند که این ترجمه مطلوب است؟ مجلس را سر کار گذاشته‌اید.»

در واکنش به این اظهارات، کاظم جلالی، رئیس فراکسیون رهروان ولایت مجلس به سخنان دو نماینده عضو پایداری اعتراض کرد و بگو مگوی دو نماینده برای دقایقی ادامه داشت .

کوچک زاده و جلالی یکدیگر را به خود شیرینی متهم کردند.

علی لاریجانی، رئیس مجلس ایران نیز به نمایندگان هشدار داد که مساله هسته‌ای نباید «شکاف بلاوجه» ایجاد کند.

احسان مهرابی ، روزنامه نگار ساکن برلین درباره انتقاد به توافق هسته ای به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: « انتقادهای گروهی از اصولگرایان از جمله اعضای جبهه پایداری در مجلس به توافق هسته ای همچنان ادامه خواهد یافت چرا که رهبر جمهوری اسلامی نمی خواهد فضای سیاسی کشور به سمتی برود که نشان داده شود همه جناحهای سیاسی داخل نظام در ایران با توافق وین موافق هستند.»

متن فارسی توافق وین هفته گذشته از سوی محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در اختیار مجلس گذاشته شد و مجلس نیز کمیسیون ویژه‌ای برای بررسی این توافق تشکیل داد.

با وجود تصریح قانون اساسی ایران که می‌گوید قراردادها و معاهده‌های بین‌المللی ایران باید به تصویب مجلس برسد، مشخص نیست که بررسی توافق وین برعهده مجلس خواهد بود یا شورایعالی امنیت ملی.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت ایران درباره رای گیری مجلس درباره برجام گفت: «قرار نیست که مجلس به این توافق رای بدهد؛ طبق مصوبه مجلس توافق در شورایعالی امنیت بررسی می شود و مجلس می تواند نظراتش را به شورا منتقل کند.»

الهام امين‌زاده، معاون حقوقی رئيس جمهوری ايران نیز روز دوشنبه پنجم مرداد گفته بود که شورایعالی امنيت ملی و معاونت حقوقی رياست جمهوری، صلاح بودن تصویب توافق هسته‌ای در مجلس را بررسی می‌کنند.

رهبر جمهوری اسلامی نیز بدون مشخص کردن نهاد بررسی کننده توافق وین گفته بود این موضوع در«مسیر قانونی پیش بینی شده» بررسی خواهد شد.