انتقاد نماینده مجلس از عملکرد جمهوری اسلامی: نقشه «خالص‌سازی نظام» در نهایت «یقه همه را» خواهد گرفت

علی لاریجانی در کنار مجتبی خامنه‌ای - آرشیو

یک نماینده مجلس شورای اسلامی معتقد است سناریو «خالص‌سازی» در جمهوری اسلامی در نهایت «یقه همه را» خواهد گرفت و این «یک چالش اساسی برای نظام» است.

غلام‌رضا نوری، نماینده مجلس شورای اسلامی، در ارتباط با «گوشه نشینی» روسای پیشین قوای مقننه و مجریه گفت علی لاریجانی و حسن روحانی «مسئولیت شرعی و ملی» دارند و بعید می‌داند آنها «در حاشیه بنشینند»، بلکه به عقیده او «فعال می‌شوند» و «در مواقع لزوم به صحنه» خواهند آمد.

او در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایلنا با بیان این که «محدودیت و ریزش زیاد شده» و انتخابات اخیر ریاست جمهوری «تقریبا یک‌وجهی شد»، تأکید کرد: «وقتی ۴۳ سال [تاریخ جمهوری اسلامی] را مرور می‌کنیم، خیلی دردناک است. آدم غصه‌اش می‌گیرد که بالاخره پس چه کسی خوب است؟ چه کسی باقی ماند؟»

نوری تصریح کرد «دوستان» نظام هر روز در حال «پیاده شدن از این قطار [نظام] هستند»، «نه این که خودشان پیاده می‌شوند، به‌نوعی آنها را هل می‌دهند.»

نوری با بیان این که باید از این «سیر قهقرایی» جلوگیری کرد گفت، یک روز «بعضی‌ها» در پی این بودند که «بقیه حذف شوند و خودشان باشند، الان خودشان هم حذف شدند.» این «خالص‌سازی» در پایان «یقه همه را می‌گیرد.»

رد صلاحیت علی لاریجانی، رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی و مشاور رهبر جمهوری اسلامی ایران، توسط نگهبان برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، سبب بروز مشاجراتی میان مقامات جمهوری اسلامی شد. در پی حذف او، برادرش صادق لاریجانی که پیش‌تر رئیس قوه قضاییه بود، پس از این که اعتبارنامه ابراهیم رئیسی را به عنوان رئیس‌جمهوری، امضا نکرد، از شورای نگهبان کناره‌گیری کرد.

حسن روحانی، رئیس جمهوری پیشین ایران، نیز در هفته‌های گذشته و پس از آن که جای خود را به ابراهیم رئیسی داد، سکوت کرده و به عقیده برخی از ناظران مسایل ایران آینده سیاسی او در هاله‌ای از ابهام است.

اگرچه این نماینده مجلس از روند کنار گذاشتن نیروهای سیاسی از چرخه حاکمیت جمهوری اسلامی انتقاد کرده است، اما آیت الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در موارد مختلف از اقداماتی مانند حذف یا حصر منتقدان و مخالفان، که برخی از آنان از پایه‌گذاران جمهوری اسلامی بوده‌اند، دفاع کرده است.