یک نماینده سابق مجلس خواستار اعلام آشتی ملی از سوی رهبر ایران شد

حسین انصاری راد عضو مجلس ششم

حسین انصاری راد فعال سیاسی و رئیس کمیسیون اصل نود مجلس ششم در نامه‌ای به رهبر جمهوری اسلامی خواستار اعلام "آشتی ملی" از سوی آیت الله خامنه‌ای شده است.

انصاری راد نظارت استصوابی شورای نگهبان را خلاف نظر صریح قانونگذار دانسته و از آیت الله خامنه‌ای خواسته است "به این همه نقض قانون و اخلاق که به حساب اسلام، نظام و روحانیت گذاشته می‌شود"، پایان دهد.

حسین انصاری راد، در نامه‌ای سرگشاده به رهبر جمهوری اسلامی یادآور شده موضوع نظارت استصوابی شورای نگهبان که در دوره‌های مختلف انتخابات اعمال شده، گروهی از نامزد‌ها را از حق نامزدی محروم کرده است.

آیت الله خامنه‌ای روز شنبه در سخنانی از همه مردم ایران حتی کسانی که خودش و نظام جمهوری اسلامی را قبول ندارند دعوت کرده بود تا برای اعتبار ایران در انتخابات پیش روی مجلس و خبرگان رهبری شرکت کنند.

سخنانی که پیش‌تر و پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ هم بیان شده بود. با این وجود گروهی از تحلیگران سیاسی بر این اعتقادند که با وجود درخواست آیت الله خامنه‌ای برای حضور مخالفان نظام در انتخابات، شورای نگهبان اجازه نامزدی به بخش عمده‌ای از مخالفان و منتقدان نظام را نخواهد داد.

علی اصغر رمضانپور، تحلیلگر سیاسی در لندن به بخش فارسی صدای آمریکا گفت "خواسته های افرادی مثل آقای انصاری راد که شفاف تر شدن فرایند انتخابات را مطرح می کنند با خواسته های آقای خامنه ای متفاوت است."

به گفته آقای رمضانپور ادعای رهبر جمهوری اسلامی برای حضور کسانی که حتی او را قبول ندارند در فرایند انتخابات جنبه ای تبلیغاتی دارد چرا که در عمل شورای نگهبان کسانی که آقای خامنه ای را قبول نداشته باشند از عرصه انتخابات کنار می گذارد.

مرحله اول تایید صلاحیت نامزدهای انتخابات از سوی هیئت‌های اجرایی نزدیک به دولت انجام شده است. با وجود تایید صلاحیت ۹۰ درصد نامزد‌ها که بیش از هر دوره‌ای در تاریخ جمهوری اسلامی است، نامزدهای نهضت آزادی، فعالان ملی-مذهبی و گروهی از اعضای جبهه ملی ایران و کمیته همبستگی رد صلاحیت شده‌اند.

مرحله دوم تایید صلاحیت‌ها بر عهده هیئت‌های نظارت وابسته به شورای نگهبان است.

در نامه سرگشاده آقای انصاری راد همچنین از آیت الله خامنه‌ای درخواست صدور دستور تجدید نظر در پرونده‌های سال ۸۸ و رفع حصر از میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی از رهبران اعتراضات پس از انتخبات سال ۱۳۸۸ مطرح شده و تداوم حصر آن‌ها برخلاف شرع و قانون دانسته شده است.

حسین انصاری راد که از چهره‌های برجسته اصلاح طلب اکثریت مجلس ششم به شمار می‌رفت، به همراه گروه دیگری از نمایندگان اصلاح طلب این مجلس صلاحیتش برای نامزدی در دوره هفتم مجلس از سوی شورای نگهبان رد شده بود.