هوای دو استان‌ خوزستان و کرمانشاه در وضعیت «خطرناک» 

آرشیو

خبرگزاری‌های ایران روز دوشنبه ششم تیرماه از وضعیت «خطرناک و بحرانی» هوا در استان‌های خوزستان و کرمانشاه خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، داده‌های ایستگاه‌های سنجش هوا نشان می‌دهد که هوای شهرهای مرزی استان کرمانشاه روز دوشنبه در وضعیت «بحرانی» قرار گرفت.

بر اساس این گزارش، هوای شهرهای قصرشیرین و سرپل ذهاب با عدد شاخص کیفی ۵۰۰ در شرایط بحران، خطرناک و قهوه‌ای قرار دارد. بنا بر تصمیم کارگروه اضطرار آلودگی هوای استان کرمانشاه، ادارات، بانک‌ها و مراکز آموزشی ۱۰ شهرستان این استان در روز دوشنبه ششم تیرماه دو ساعت دیرتر شروع به‌ کار کردند.

همزمان در پی افزایش میزان گرد و خاک در هوای استان خوزستان، وضعیت هوای برخی از شهرهای این استان نیز در روز دوشنبه ششم تیرماه «خطرناک» اعلام شد.

محمدجواد اشرفی، مدیر کل حفاظت محیط زیست خوزستان، از شهروندان اهواز، آبادان، شادگان، سوسنگرد، ماهشهر، رامشیر و بندر امام خواست از فعالیت در خارج از خانه خودداری کنند.

همزمان شهریار عسگری، مدیر روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست خوزستان، نیز در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا، غلظت گرد و خاک در هوای آبادان را بیش از ۱۸ برابر حد مجاز ارزیابی کرد.
وضعیت هوای دست‌کم ۱۰ شهر دیگر استان خوزستان نیز ناسالم اعلام شده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، افزایش میزان گرد و خاک در هوای استان خوزستان به زیرساخت‌ها و صنعت کشاورزی نیز آسیب‌هایی وارد می‌کند و باعث اختلال در تردد و تاخیر یا لغو پروازها می‌شود.

افزایش میزان گرد و غبار و آلودگی هوا در شهرهای مختلف ایران از سال‌ها پیش به یک موضوع بحرانی تبدیل شده و باعث مرگ سالانه هزاران نفر است، اما حکومت ایران با راه‌کارهای کوتاه‌مدت و مقطعی مانند هشدار به شهروندان، لغو پروازها و تعطیلی موقت ادارات و مدارس در تلاش است که با این معضل مقابله کند.

کارشناسان و متخصصان محیط زیست از عملکرد مقام‌های ایران در این زمینه انتقاد می‌کنند و می‌گویند نابودی مراتع، جنگل‌زدایی، از بین‌رفتن تالاب‌ها و خشک‌شدن رودخانه‌ها و دریاچه‌ها به این بحران دامن زده است.

همچنین ببینید: مرگ خاموش؛ نگاهی به وضعیت آلودگی هوا در ایران