نمایش نسخه ایرانی پهپاد آمریکایی در نمایشگاه سپاه

بازدید رهبر ایران از نمایشگاه دستاوردهای هوافضای سپاه پاسداران، ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳


نسخه ساخت ایران پهپاد آمریکایی RQ170، که کمتر از ۲ سال پیش به دست نیروهای نظامی ایران افتاده بود، روز یکشنبه در نمایشگاه دستاوردهای نیروی هوافضای سپاه پاسداران و با حضور رهبر ایران به نمایش گذاشته شد.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، کارشناسان هوافضای سپاه در این مدت توانسته اند، این پهپاد پیشرفته آمریکایی را مهندسی معکوس کنند و در این نمایشگاه مراحل بازسازی، چگونگی چیدمان اجزای مهم، و نیز چگونگی بازسازی اطلاعات ذخیره شده در آن را، به آیت الله علی خامنه ای نشان دادند.

وزارت دفاع آمریکا در ۱۹ آبان ۱۳۹۱ اعلام کرد که جنگنده های سپاه پاسداران ایران یک هفته قبل از آن تاریخ، به یک پهپاد آمریکایی که بر فراز آب های بین المللی در شرق کویت پرواز می کرد، شلیک کردند.اما جانشین فرمانده سپاه گفت پهپاد آمریکایی درون مرزهای ایران بوده است.

بخش مربوط به دستاوردهای سپاه در عرصه ساخت و طراحی انواع پهپادها اولین سالنی بود که رهبر ایران از آن دیدن کرد. سالن مربوط به موشک های زمین به زمین سپاه، دومین قسمتی بود که وی از آن بازدید کرد. سالنی که به موشک های ضد ناو و بالیستیکی و انواع موشکهای ساخت داخل اختصاص داده شده بود.

آقای خامنه ای در سخنانی در جمع فرماندهان و کارشناسان ارشد سپاه، بازدید دو ساعته خود از این نمایشگاه را «شیرین و فراموش نشدنی» خواند و گفت: «مهمترین درس این نمایشگاه، اثبات استعداد و توانایی ملت ایران برای ورود به میدان های دشواری است که دشمن قصد ممنوع الورود کردن آنها را دارد.»

ایالات متحده بارها از برنامه موشکی ایران، بویژه موشک های بالیستیک، ابراز نگرانی کرده و آخرین آن، فرانک رز یکی از مقام های بلندپایه وزارت خارجه آمریکا بود که اوایل اردیبهشت ماه در ابوظبی گفت واشنگتن کاملا متوجه نگرانی کشورهای حوزه خلیج فارس از این بابت هست و می خواهد با راه اندازی یک سپر دفاع موشکی به یاری این کشور‌ها برود.

آقای خامنه ای اظهارات مقام های غربی درباره لزوم محدود شدن برنامه موشکی ایران را «غیرعاقلانه و غیر هوشمندانه» خواند و گفت «آنها در حالی توقع محدود شدن برنامه موشکی ایران را دارند که دائما ایران را تهدید نظامی می کنند، بنابراین چنین توقعی احمقانه و ابلهانه است.»

آمریکا و کشورهای غربی، همراه با برخی از کشورهای عربی همسایه ایران، می گویند که موشک‌های بالیستیک ایران قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای دارند و آن را تهدیدی علیه امنیت منطقه و جهان می دانند. تهران می گوید برنامه موشکی اش اقدامی است بازدارنده در برابر آنچه که «تهدیدهای آمریکا و اسرائیل» می خواند.

در حالی که برخی از کشورهای غربی خواهان مطرح شدن موضوع برنامه موشکی ایران در گفتگوهای هسته ای جاری ایران و قدرت های جهانی هستند، تهران اعلام کرده است که درباره فعالیت های نظامی اش گفتگو نخواهد کرد.

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران اوایل اردیبهشت ماه گفته بود، «فعالیت های نظامی ایران به هیچ وجه موضوع مذاکرات هسته ای نبوده و نخواهد بود.»