دو روز کار برای یک کیلو گوشت؛ سبد غذایی کارگران «نشاسته‌محور» شد

کارگران و مشکل تامین معیشت

با عبور قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز از مرز ۵۵۰ هزار تومان، یک کارگر برای خرید یک کیلو از این ماده غذایی باید دستمزد معادل دو روز کار خود را پرداخت کند و همین موضوع ترکیب سبد غذایی کارگران را نشاسته‌محور کرده است.

خبرگزاری ایلنا با انتقاد از سیاست‌های دولت در تامین کالاهای اساسی نوشت: این نگرانی وجود دارد که آیا احتمال گرانی بیشتر گوشت وجود دارد؟ آیا قرار است با گوشت قرمز وارداتی به شیوه‌ای مشابه «نان» برخورد شود؟

این رسانه به تکرار فرآیند تایید و تکذیب گرانی نان و در نهایت افزایش قیمت آن برای گوشت اشاره کرده و می‌نویسد که برخی کارگران و بازنشستگان در تماس با ما گفته‌اند در هر ماه حتی «یک کیلو گوشت قرمز هم نمی‌خرند».

نگرانی خبرگزاری ایلنا در مورد سبد معیشت مردم و گران شدن مجدد گوشت به موضوع رسانه‌ای شدن بخشنامه حذف ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی گوشت و قرارگرفتن آن در تالار دوم ارز مبادله بر مبنای نرخ ارز توافقی که در محدوده ۴۰ هزار تومان؛ برمی‌گردد. هرچند این بخشنامه با تکذیب وزارت کشاورزی همراه شد اما رفتار گذشته دولت باعث بروز نگرانی شده است.

فرامرز توفیقی فعال کارگری نیز در این رابطه گفته است متاسفانه خیلی از گروه‌های کالایی به تدریج از گروه ۲۱ به گروه ۲۲ منتقل شده‌اند و البته خیلی از کالاها به بهانه‌های مختلف گران شده‌اند.

توفیقی با اشاره به گرانی کالاهای پروتئینی مانند گوشت می‌گوید که گوشت قرمز کیلویی ۵۵۰ هزار تومان است یعنی یک کیلو گوشت قرمز معادل دو روز دستمزد یک کارگر حداقل‌بگیر.

توفیقی تاکید می‌کند با قیمت‌های فعلی، کارگران نمی‌توانند پروتئین و ویتامین مصرف کنند، فقط مصرف‌کننده‌ نشاسته و روغن هستند که البته نان هم گران شده است و نشاسته هم دیگر ارزان نیست.

در حال حاضر حقوق کارگر حداقل‌بگیر و بازنشستگان بین ۹ تا ده میلیون تومان بوده و خط فقر توسط افراد مختلف از ۱۸ تا ۳۰ میلیون تومان اعلام شده است.

مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود نرخ تورم سالانه در تیر ماه را در ۱۵ استان ایران بالای ۵۰ درصد ثبت اعلام کرد که بیشترین آن با حدود ۵۸ درصد مربوط به استان یزد است.

براساس این گزارش تورم «نقطه به نقطه» تیر ماه برای گوشت و فرآورده‌های آن بالغ بر ۷۸ درصد و برای اجاره بهای مسکن حدود ۳۸ درصد گزارش شده است.

این شرایط به بحرانی شدن وضعیت کارگران و بازنشستگان منجر شده و بر همین اساس دوشنبه ۲۳ مرداد ماه بازنشستگان مخابرات ایران در اعتراض به وضعیت معیشتی و برآورده نشدن مطالبات صنفی بار دیگر دست‌کم در ۱۲ استان دست به تجمعات اعتراضی زدند.