عفو بین‌الملل از جمهوری اسلامی خواست به سرکوب معترضان به حجاب اجباری پایان دهد

در پی تهدید معترضان به حجاب اسلامی از سوی فرمانده پلیس تهران، سازمان عفو بین‌الملل در بیانیه ای نسبت به واکنش خشونت آمیز پلیس در برابر زنان معترض ابراز نگرانی کرد.

نیروی انتظامی پیشتر اقدام نمادین در اعتراض به حجاب اجباری را «تشویق به فساد» دانسته بود که طبق ماده ۶۳۹ قانون تعزیرات خواهد بود که یک تا ۱۰ سال حبس دارد.

اطلاعیه پلیس چهارم اسفند و پس از آن منتشر شد که یک مامور پلیس یک زن معترض به حجاب اجباری را از روی سکوی برق خیابان انقلاب با خشونت به پایین پرت کرد.

عفو بین‌الملل در بیانیه خود که روز سه‌شنبه ۸ اسفند منتشر شد آورده است که اظهارات پلیس نشان دهنده افزایش خشونت مقامات علیه زنان است و معترضان را در معرض خطر قرار می‌دهد.

معاون خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان عفو بین‌الملل نیز در این بیانیه گفته است: «این اقدام متحجرانه مقامات ایرانی زنانی که علیه حجاب اجباری اعتراض می‌کنند را تحت آزار قرار می‌دهد. به این وسیله زنان در برابر خطر جدی و ناعادلانه بازداشت و زندان قرار می‌گیرند و این پیام به دیگران داده می‌شود تا در مقابل نقض حقوق خود سکوت کنند.»

ماگدلنا مغربی از مقام‌های جمهوری اسلامی خواسته است که به حجاب اجباری و خشونت علیه زنان معترض پایان دهد.

جدیدترین موج اعتراض‌ها علیه حجاب اجباری، در میانه دی ماه، پس از پخش عکس‌هایی از زنی در خیابان انقلاب که روسری‌اش را از سر برداشته و بالا گرفته بود، در شبکه‌های اجتماعی آغاز شد.

نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر در فیس‌بوک خود نوشت که آن زن دستگیر شده ‌است و کاربران شبکه‌های اجتماعی او را «دختر خیابان انقلاب» نامیدند. چندی بعد خانم ستوده تأیید کرد که این زن، که ویدا موحد نام دارد، با وثیقه آزاد شده‌است.

از آن به بعد، ده‌ها «دختر خیابان انقلاب» روسری‌هایشان را در حال ایستادن روی جعبه‌های برق یا بلندی‌های دیگر در خیابان‌های تهران و چند شهر دیگر ایران از سر برداشته‌اند.

در آخرین رویداد از این دست، پلیس تهران روز سوم اسفند مریم شریعتمداری، یکی دیگر از زنان معترض به حجاب اجباری را با خشونت از روی سکوی برق خیابان انقلاب به زمین پرت کرده و بازداشت کرد. خانم ستوده به برخی رسانه ها گفته است که این معترض به دنبال برخورد پلیس دچار آسیب‌دیدگی شدید زانو شده و پایش شکسته است.

سه روز پیش، دید‌بان حقوق بشر نیز خواهان آن شد که جمهوری اسلامی ایران به پیگرد زنانی که به طور مسالمت‌آمیز به قوانین حجاب اجباری اعتراض کرده‌اند، خاتمه دهد.