کمپین «چهارشنبههای سفید» با انتشار عکسهایی از ادامه اعتراض زنان در برخی شهرهای ایران به حجاب اجباری خبر داد.
در عکس هایی که این کمپین منتشر کرده، زنانی در تهران، کرج، مشهد، بجنورد و مازندران، با ایستادن در مکان های بلند، روسری های خود را بر چوبی قرارداده اند و در سکوت به طور نمادین به حجاب اجباری اعتراض دارند.
گزارش تصویری: ادامه اعتراض نمادین به حجاب اجباری در ایران
«چهارشنبههای سفید» کمپینی است که توسط «مسیح علینژاد» از مدتی پیش آغاز شد و به حجاب اجباری اعتراض دارد.
موج جدید اعتراض زنان به حجاب اجباری همزمان با اعتراضات اخیر در ایران آغاز شد. ابتدا دختری به نام ویدا موحد در مقابل دانشگاه تهران، روسری خود را بر چوب زد. یک ماه بعد این اعتراض و بازداشت و آزادی او، موجی از حرکت اعتراضی به حجاب اجباری نظیر آنچه «دختر خیابان انقلاب» انجام داده بود، از دوشنبه گذشته در تهران و چند شهر آغاز شد.
این اعتراض زنان به حجاب اجباری در فضای مجازی با استقبال کاربران مواجه شده است و بسیاری از کاربران اعتراض مدنی این زنان را ستودهاند. افزایش تعداد زنان معترض به حجاب اجباری موجب شد که کاربران شبکه های مجازی به جای هشتگ «دختر_خیابان_انقلاب»، از دو هشتگ «زنان_خیابان_انقلاب» و «دختران_خیابان_انقلاب استفاده کنند.
برخی مقام های قضایی و مذهبی ایران به این اعتراضات واکنش تندی نشان دادند. این در حالیست که برخی از چهره های سیاسی و فعالان مدنی معتقدند هیچ آیه و حدیثی درباره اجباری بودن حجاب وجود ندارد که بر اساس آن بیحجابی «گناه»، و عمومی کردن آن «تجاهر به گناه» تشخیص داده شود.
مصطفی تاجزاده، معاون زیر کشور در دولت محمد خاتمی در توئیتر خود نوشت: «فقها نیز برای عدم رعایت حجاب مجازات تعیین نکردهاند. پس الزام به دین برنمیگردد.»
یک شهروند چادری به معترضان پیوست
از سوی دیگر، اعتراض نمادین به حجاب اجباری روز چهارشنبه هفته گذشته نیز ادامه پیدا کرد و در جریان آن، یک دختر چادری در مشهد در حاشیه یک خیابان پر رفت و آمد روی یک جعبه تاسیسات رفت و یک روسری را به سر چوب زد.
در تهران نیز برخی مردان به این حرکت اعتراضی پیوستند. روز چهارشنبه یک مرد جوان در حالیکه یک نوشته «تنها نیستید» نگه داشته بود، یک روسری سرخ را به سر چوب زد.
یک زن با نوزاد خود در کنار یک میدان روسری خود را به سر چوب زد و زن دیگری با چادر روی یک نیمکت ایستاد و اقدام مشابهی انجام داد.
زن دیگری هم در خیابان پروین تهران نزدیک فلکه تهرانپارس شال خود را از سر برداشته و روی دست بلند کرد.
برداشتن حجاب در ایران جرم محسوب میشود. با این حال از آنجا که حرکت این زنان به نوعی یک حرکت اعتراضی محسوب میشود، نگرانیهایی از نحوه برخورد با آنان وجود دارد.