اعتراض نمادین زنان و دختران به حجاب اجباری در تهران روز سه شنبه نیز ادامه یافت و دامنه گسترده تری پیدا کرد.
کاربران فضای مجازی روز سه شنبه ۱۰ بهمن تصاویر زنان و دخترانی را منتشر کردند که کنار خیابانهای اصلی تهران روی بلندی ایستاده اند، روسری خود را از سربرداشته، به سرچوب زدند.
این اقدام پس از آن آغاز شد که اوایل دی ماه زن جوانی به نام ویدا موحد برای نخستین بار روی یک جعبه تاسیسات برق در خیابان انقلاب رفت و روسری خود را از سربرداشت، آن را سر چوب زد و ایستاد.
چندی بعد، نسرین ستوده، وکیل دادگستری اعلام کرد که این زن که به «دختر خیابان انقلاب» مشهور شد، بازداشت شده است.
روز دوشنبه، همزمان با اعلام خبر آزادی این زن، گزارش شد که دست کم پنج زن و دختر دیگر در اقدامی نمادین در اعتراض به حجاب اجباری حرکت مشابهی انجام دادند.
حال تصاویر منتشر شده در شبکه های مجازی حکایت از آن دارد که حرکت نمادین «دختر خیابان انقلاب» برای یک روز دیگر ادامه یافته و زنان و دختران در برخی مناطق مرکزی تهران در اعتراض به حجاب اجباری روی بلندی رفته، روسری خود را برداشته و به سر چوب زده اند.
تصویری از دو دختر در خیابان ولی عصر، نبش خیابان رشت منتشر شده است.
زن دیگری در خیابان انقلاب در نزدیکی تقاطع خیابان قدس روی یک نیمکت رفته و اقدام مشابهی انجام داده است.
زن دیگری هم در خیابان ولی عصر مقابل پارک ساعی اقدام نمادین مشابهی انجام داده است.
تصویری دیگری هم دختری را نشان میدهد که در چهارراه ولی عصر از جعبه تاسیسات برق بالا رفته و روسری خود از سر برداشته و آن را بالا گرفته است.
زن دیگری نیز در نزدیکی خیابان انقلاب از روی یک سکوی مربوط به تجهیزات نماز جمعه بالا رفته و اقدام مشابهی انجام داده است.
در این بین برای نخستین بار تصویری از پسری منتشر شده که او نیز در خیابان انقلاب تهران در اعتراض به حجاب اجباری روی سکو رفته و یک روسری را روی دست بلند کرده است.
ادامه اعتراضها به حجاب اجباری در حالیست که نسرین ستوده، وکیل دادگستری روز سهشنبه اعلام کرد نرگس حسینی، دختری که روز گذشته در همان جایی که ویدا موحدی در خیابان انقلاب ایستاده بود، بر روی سکو رفته و روسریاش را بر چوب کرد، بازداشت شده است.
خانم ستوده وکالت این دختر را برعهده گرفته و گفته که برای آزادی او ۵۰۰ میلیون تومان وثیقه تعیین شده است.
این اعتراض زنان به حجاب اجباری در فضای مجازی با استقبال کاربران مواجه شده است و بسیاری از کاربران اعتراض مدنی این زنان را ستودهاند. افزایش تعداد زنان معترض به حجاب اجباری موجب شد که کاربران شبکه های مجازی به جای هشتگ «دختر_خیابان_انقلاب»، از دو هشتگ «زنان_خیابان_انقلاب» و «دختران_خیابان_انقلاب استفاده کنند.
برداشتن حجاب در ایران جرم محسوب میشود. با این حال از آنجا که حرکت این زنان به نوعی یک حرکت اعتراضی محسوب میشود، نگرانیهایی از نحوه برخورد با آنان وجود دارد.