واکنش هنرمندان به ممنوع‌الفعالیت شدن؛ کتایون ریاحی: شرافتم اجازه کار در سینمای امروز را نمی‌دهد

هنرمندان ممنوع‌الفعالیت

در حالی که رئیس هیات مدیره خانه سینما، ممنوع‌الفعالیت شدن شماری از هنرمندان در ایران را «خلاف قانون» و ناشی از تصمیم‌گیری در «لایه‌های زیرین توسط وزیر یا مدیرکل» دانسته است، دو نفر از هنرمندان ممنوع‌الفعالیت شده گفته‌اند که فعالیت در سینمای امروز ایران را مغایر «شرافت» و ممنوع‌الفعالیت شدن را «باعث افتخار» می‌دانند.

محمدمهدی عسگرپور، رئیس هیات مدیره خانه سینما، در گفتگو با روزنامه اعتماد که روز پنجشنبه ۴ آبان منتشر شده، پرسیده است بر اساس کدام قانون کسی را که تمایل به کار دارد از شغلش منع می‌کنند؟

رئیس هیات مدیره خانه سینما، جلوگیری‌نکردن از این رفتار مسئولان حکومت را موجب «تسری» آن و بروز هرج و مرج در کشور خوانده است.

محمدمهدی عسگرپور مدیران سینمایی و مشخصا مسئولان وزارت ارشاد را به عدم رعایت قانون متهم کرده و گفته است آنها باید ابتدا خودشان را «به دلیل رعایت‌نکردن برخی قوانین ممنوع‌الفعالیت کنند.»

رئیس هیات مدیره خانه سینما همچنین با انتقاد از «سوءمدیریت» حاکم بر حوزه سینما و نابودی ژانرهای مختلف سینمایی در ایران، از بیکاری بسیاری از هنرمندان خبر داده است.

به گفته این مدیر سینمایی، ایران تنها کشور صاحب سینما بشمار می‌رود که چنین ممنوعیت‌هایی را برای سینماگرانش بوجود می‌آورد.

ممنوع‌الفعالیت شدن هنرمندان، واکنش برخی از آنان را هم به همراه داشته است.

کتایون ریاحی در یک استوری اینستاگرامی نوشته است: «شرافتم اجازه کار در سینمای امروز را نمی‌دهد... شما کی باشید؟»

دنیا مدنی هم در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشته است: «باعث افتخار و سربلندی بنده است که تحت نظارت هیچ رژیم و حکومتی نیستم.»

به تازگی حبیب ایل‌بیگی، معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، از ممنوع‌الفعالیت شدن زنان بازیگر مخالف حجاب اجباری خبر داده و اعلام کرد این بازیگران دیگر در «فیلم تازه‌ای بازی نخواهند کرد.»

پس از این اظهارات، وزیر ارشاد جمهوری اسلامی هم حجاب اجباری را قانون خوانده و گفت:‌ «کارکردن برای کسانی که قانون را اجرا نمی‌کنند امکان‌پذیر نیست.»

همچنین ببینید: واکنش وزیر ارشاد به ممنوع‌الفعالیت شدن بازیگران: حجاب «قانون» است و آن را اجرا می‌کنیم

وب سایت «سینما دیلی»، رسانه آنلاین سینما و تلویزیون، اسامی بازیگران ممنوع‌الفعالیت شده را «باران کوثری، ویشکا آسایش، ترانه علیدوستی، کتایون ریاحی، پانته‌آ بهرام، هنگامه قاضیانی، پگاه آهنگرانی، مریم بوبانی، گلاب آدینه، فاطمه معتمدآریا، شقایق دهقان و افسانه بایگان» اعلام کرده است.

به نوشته این رسانه سینمایی، از این جمع، افسانه بایگان و هنگامه قاضیانی از عرصه بازیگری خداحافظی کرده‌اند و پگاه آهنگرانی و ویشکا آسایش هم در خارج از ایران بسر می‌برند.

پس از آغاز اعتراضات سراسری در شهریور ماه ۱۴۰۱، شماری از هنرمندان و بازیگران زن ایرانی ضمن انتقاد از حجاب اجباری، خواستار لغو این قانون شدند.

فریبرز عرب‌نیا، بازیگر شناخته‌شده سینما، حاکمیت جمهوری اسلامی را موجب «نهادینه‌تر و خشن‌تر شدن» «دایره دروغ، فساد، و کشتار اندیشه‌» توصیف کرده است.

همچنین ببینید: اختصاصی؛ فریبرز عرب‌نیا: دایره «دروغ و فساد و کشتار اندیشه» روزبه‌روز نهادینه‌تر می‌شود