روحانی با استعفای وزرای «راه و شهرسازی» و «صنعت، معدن و تجارت» موافقت کرد

Olga memeluk pacarnya Vlodomyr saat mereka mengucapkan selamat tinggal sebelum penempatan Vlodomyr lebih dekat ke garis depan, di tengah invasi Rusia ke Ukraina, di stasiun kereta api di kota Lviv (9/3). (Foto: Reuters)

در پی کناره گیری وزرای صنعت، معدن و تجارت، و راه و شهرسازی، رئیس جمهوری ایران با استعفای این دو وزیر موافقت کرد.

خبرگزاری‌های داخلی ایران روز شنبه ساعاتی پس از انتشار نامه استعفای عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دولت حسن روحانی، گزارش دادند که آقای روحانی با استعفای آقای آخوندی موافقت کرده است.

وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی در نامه استعفا، که تاریخ ۱۰ شهریور روی آن درج شده است، نوشته که «در ارتباط با سیاست دخالت حداکثری دولت در بازار و روش ساماندهی اقتصاد»، امکان هماهنگی با دولت ندارد.

آقای آخوندی با اشاره به این موضوع که این سومین استعفانامه اوست، آورده است: «سه اصل پایبندی به قانون، احترام به حقوق مالکیت و اقتصاد بازار رقابتی را در هیچ شرایطی نباید زیرپا گذاشت. آنچه که در تدبیر شرایط سخت جدید ناشی از تحریم‌های آمریکا شاهدیم، دقیقا نقض همین سه اصل است.» و اضافه کرده است که با این سطح از تفاوت دیدگاه ادامه کار او از حیث اخلاقی درست نیست.

حسن روحانی روز شنبه با استعفای آقای آخوندی موافقت کرد و محمد اسلامی را به عنوان سرپرست وزارت راه منصوب کرد.

آقای آخوندی در پنج سال گذشته سه بار از سوی مجلس استیضاح شد اما هر بار موفق شد که رای اکثریت نمایندگان برای باقی ماندن در این وزارت را به دست بیاورد.

از سوی دیگر، حسن روحانی با استعفای محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز موافقت کرد و رضا رحمانی را به عنوان سرپرست این وزارتخانه منصوب کرد.

محمد شریعتمداری پس از آن استعفا کرد که نمایندگان مجلس طرح استیضاح او را به هیات رئیسه ارائه دادند. نمایندگان در طرح خود ناتوانی آقای شریعتمداری در پیگیری ارزهای دولتی اختصاص یافته به وارد کنندگان و ناتوانی در مبارزه با گران فروشی و احتکار و «وجود فساد و رانت در واردات خودرو و ثبت سفارش برای دریافت ارز» را از دلایل استیضاح برشمرده بودند.

گفته می شود آقای شریعتمداری قرار است به عنوان وزیر کار به مجلس معرفی شود.