اجلاس خبرگان با انتقادها از دولت آغاز شد؛ روزهای سخت روحانی در غیاب هاشمی

احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان، در نشست روز سه شنبه این مجلس

نخستین روز از دومین اجلاس مجلس خبرگان در سال جاری، با انتقادات تندی علیه اقدامات اقتصادی دولت آغاز شد.

این نشست که روز سه‌شنبه ۱۷ اسفند برگزار شد، نخستین جلسه خبرگان پس از درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی بود و انتقاداتی را علیه دولت مورد حمایت او به همراه داشت.

در آغاز جلسه، احمد جنتی، رئیس مجلس خبرگان با بیان اینکه مشكلات زيادی درمورد معيشت مردم، فقر، بيكاری و اشتغال در کشور وجود دارد، گفت که رئیس جمهوری گزارشی از عملکرد دولت در زمینه اقتصاد مقاومتی ارائه دهد.

او با بیان اینکه موضوع اقتصاد مقاومتی مورد تاکید رهبر جمهوری اسلامی بوده است، گفت: «به گفتار و آمار نمی‌توان تكيه كرد، آقايان بگويند روی زمين چه‌ كارهايی كردند تا مردم خوشحال شوند، اگر به اقتصاد مقاومتی آنگونه كه بايد و شايد عمل نشده از مردم عذرخواهی كنند.»

در همین رابطه، ابراهیم رئیسی، عضو هیات رئیسه خبرگان نیز در حاشیه این نشست در گفت و گو با خبرنگاران به مشکلات اقتصادی مردم اشاره کرد و گفت که دولتمردان باید دراین‌باره کارنامه ‌ای از خود نشان دهند چرا که به گفته او «رهبر جمهوری اسلامی راهکار برون‌رفت کشور از مشکلات، عملیاتی شدن اقتصاد مقاومتی می‌داند.»

انتقاد این چهره ها از دولت در حالی است که براساس اصول ۱۰۷ و ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تعیین و نظارت بر رهبر وظیفه مجلس خبرگان است و در قانون اساسی ایران اشاره ای به نظارت و پیگیری امور دولتی نیامده است.

ابراهیم رئیسی و احمد جنتی، منصوبان آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در تولیت آستان قدس رضوی و شورای نگهبان هستند. انتقادات منصوبان آقای خامنه‌ای از عملکرد اقتصادی دولت در اجلاس خبرگان در حالی صورت گرفت که اکبر هاشمی رفسنجانی، مهمترین حامی دولت آقای روحانی در این مجلس، غایب بزرگ این اجلاس بود.

رهبر جمهوری اسلامی نیز اواخر بهمن ماه با اشاره به مشکلات اقتصادی گفته بود: «بنده به رئیس‌جمهور محترم گفتم به مدیرانتان تذکر بدهید تا مدیریت همراه با شفافیت و نظارت انجام بدهند. به صرف اینکه ما گفتیم فلان کار بشود، که کار تحقّق پیدا نمیکند. کار بایستی در میدان و روی زمین مشخص بشود که انجام شد.»

در حاشیه نشست خبرگان، آقای روحانی گفت که دولت گزارشی از اقدامات اقتصاد مقاومتی را به زودی ارائه می شود.

انتقاد از طرح آشتی ملی

نخستین روز اجلاس خبرگان شاهد انتقاد از طرح موضوع آشتی ملی نیز بود. احمدی جنتی در بخشی از سخنان روز سه‌‌شنبه خود با بیان اینکه مسئله فتنه را نباید سبک تلقی کرد، گفت که هنوز عده‌ای دنبال فتنه هستند.

او با بیان اینکه فتنه گران مدتی آشوب كردند و بعد از آن كنار زده شدند اما بيكار ننشستند، گفت: «بحث آشتی ملی را مطرح می‌كنند يعنی اين كه همه بلايی سر مملكت آورديم و حال ما را بپذيريد و به ما جايزه بدهيد.»

احمد جنتی همچون منصوبان و نزدیکان آیت الله خامنه‌ای اعتراضات سال ۸۸ را فتنه، و رهبران معترضان را فتنه گران می‌نامد.

بحث آشتی ملی چندی پیش پس از درگذشت اکبر هاشمی رفسنجانی از سوی محمد خاتمی، رئیس دولت اصلاحات مطرح شد و استقبال برخی از اصلاح طلبان را در پی داشت. چندی بعد رهبر جمهوری اسلامی طرح آتشی ملی را بی معنی خواند.