کشاورزان در شهرهای کرمانشاه و اصفهان روز چهارشنبه ۳۱ مرداد به تجمعات اعتراضی خود ادامه دادند.
به گزارش کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، دهها تن از کشاورزان گندمکار در کرمانشاه در اعتراض به پرداخت نشدن طلب خود و نرخ پایین گندم بار دیگر در مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.
بنا بر این گزارش، بسیاری از کشاورزان برای تأمین هزینههای کشت و برداشت به وامهای بانکی یا قرض متوسل میشوند و تأخیر در دریافت پول میتواند موجب افزایش بدهیها و فشار مالی بر آنها شود.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران، عطاالله هاشمی، روز ۱۸ مرداد اعلام کرده بود که نیمی از مطالبات گندمکاران هنوز پرداخت نشده است.
کانال «اعتراض مدنی بازار» نیز به نقل از کشاورزان استان البرز گزارش داده که طلب حدود ۷۰ درصد گندم تحویلی کشاورزان تاکنون واریز نشده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
به گفته محمدجواد کرمی، مشاور «آرد و نان اتاق اصناف ایران»، دولت اکنون هر کیلوگرم گندم را به قیمت ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان از کشاورزان میخرد.
پیشتر گزارشهایی در مورد نارضایتی گندمکاران از این مبلغ منتشر شده بود.
کشاورزان معترض کرمانشاهی روز ۲۴ مرداد در تجمعی اعلام کرده بودند که پرداخت نشدن مطالباتشان موجب ناتوانی آنها در پرداخت هزینه آب و در نتیجه، قطع برق چاههای آب کشاورزی میشود.
پرداخت نشدن مطالبات گندمکاران در شرایطی است که قیمت نان در ۱۰ استان ایران ۲۵ درصد افزایش یافته است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، معلمان را با تمام زحمتکشان همسرنوشت خوانده و از مطالبات نیروی کار اعلام حمایت کرده است.
از سوی دیگر، کشاورزان منطقه شرق اصفهان که به دلایلی از جمله خشکسالی و پرداخت نشدن حقآبه از حدود یک ماه قبل تاکنون با تجمع در فلکه خوراسگان، واقع در منطقه ۱۵ شهرداری اصفهان، خواستار بازگشایی آب زایندهرود شدهاند، شامگاه سهشنبه ۳۰ مرداد به عزاداری اعتراضی درباره «رودخونه بیآب» زایندهرود پرداختند.
کشاورزان منطقه سیستان هم روز دوشنبه ۲۹ مرداد نسبت به قطعی سهمیه سوخت موتورهای آب و تراکتورها وعدم پاسخگویی مسئولان شرکت نفت در زاهدان تجمع کرده بودند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
از سوی دیگر، قطعی مداوم برق موجب توقف فعالیت چاههای آب کشاورزی و واردآمدن خساراتی به محصولات کشاورزی شده و در نانواییها هم به دورریزی میزان قابل توجهی خمیر و «کاهش سهمیه آرد نانوایان» انجامیده است.