پس از آن که حسن روحانی با سفر به پاریس، نخستین سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به فرانسه را پس از ۱۷ سال رقم زد، محمد جواد ظریف نیز به لندن سفر میکند تا یک وزیر امور خارجه ایران پس از ۱۶ سال در بریتانیا حضور پیدا کند.
همزمان فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان نیز به تهران رفته تا دیدارهای مقامات ایرانی و اروپایی در بهمن ماه امسال تبدیل به یک رکورد شود.
جمهوری اسلامی ایران پس از اجرایی شدن توافق هستهای و لغو تحریمها با سرعت به دنبال گسترش همکاریهای بینالمللی و جذب سرمایهگذاریهای خارجی است. برخی قراردادهای امضا شده در روزهای گذشته از جمله قرارداد خرید دهها فروند هواپیما در ایران و از سوی اصولگرایان مورد انتقاد قرار گرفته است.
از سوی دیگر با این که بسیاری در کنگره آمریکا نگران درآمدهای جمهوری اسلامی ایران از طریق عقد قراردادهای جدید پس از لغو تحریمها هستند، وزارت خارجه آمریکا تاکید کرده که ایالات متحده سد راه تجارت مجاز شرکتهای اروپایی با ایران نخواهد شد.
هیاتهای اقتصادی آلمانی در راه تهران
فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان که در راس یک هیات سیاسی و اقتصادی به ایران آمده است در دیدارهای جداگانهای با مقامات ایرانی بر علاقهمندی کشورش به گسترش روابط با ایران در همه زمینهها تاکید کرد.
آقای اشتاین مایر در دیدار با حسن روحانی عنوان کرد که در سال گذشته میلادی ۱۰ هیات بزرگ سیاسی و اقتصادی آلمان از جمهوری اسلامی ایران دیدار کرده هم اکنون نیز ۸ هیات بزرگ دیگر اقتصادی در صف سفر به تهران هستند و این سفرها راه را برای سرمایه گذاری مشترک باز خواهد کرد.
این دومین سفر وزیر خارجه آلمان به تهران ظرف سه ماه گذشته است.
او که روز چهارشنبه تهران را به مقصد عربستان سعودی ترک کرد، در دیدار روز سهشنبه خود با جواد ظریف تاکید کرد که با وجود "تفاوت نظر" با ایران درباره بحران سوریه، از نقش ایران و عربستان در ادامه گفتوگوها برای پیدا کردن راهحلی روی میز مذاکرات استقبال میکند.
آقای اشتاین مایر همچنین گفت که لازم نیست که ایران و عربستان واسط و میانجی داشته باشند.
در پی اعدام یک روحانی شیعه در عربستان و سپس حمله به اماکن دیپلماتیک عربستان در ایران، روابط این دو کشور همسایه قطع شده است.
تحکیم روابط ایران و بریتانیا
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران چهارشنبه شب به وقت تهران، راهی بریتانیا خواهد شد و ضمن دیدار با مقامات بریتانیایی در اندیشکده چتم هاوس سخنرانی خواهد کرد.
بعد از کمال خرازی، این نخستین بار است که یک وزیر خارجه از ایران به بریتانیا سفر میکند.
دور جدید روابط ایران و بریتانیا از شهریور ماه امسال با سفر فیلیپ هاموند وزیر خارجه بریتانیا به ایران و بازگشایی سفارت این کشور در تهران آغاز شده است.
پیش از این و به دنبال به دنبال اعلام روز اجرای توافق جامع اتمی با ایران، آقای هاموند در بیانیهای، با اشاره به نقش محوری بریتانیا در توافق اتمی با ایران، ابراز امیدواری کرد که بازرگانان بریتانیایی از فرصتهایی که از طریق لغو تحریمها برای آنها فراهم آمده است، استفاده کنند.