کمآبی دریاچه ارومیه زیست گوزن زرد ایرانی را که بهتازگی از انقراض نجات یافته بود، بار دیگر به خطر انداخته است. جزایر «کبودان» و «اشک» در دریاچه ارومیه زیستگاه این گونه نادر جانوری است.
به گزارش ایرنا روز چهارشنبه ۱۴ مهر، یک مقام حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت در پی کاهش میزان آب دریاچه ارومیه، به پیوستن قسمتهایی از جزیرههای «اشک» و «کبودان» به خشکیهای بخش جنوبی این دریاچه منجر شده است.
به گفته حجت جباری، معاون محیط طبیعی و تنوع محیط زیستی ادارهکل حفاظت محیط زیست این استان، با ایجاد امکان خروج حیوانات از این دو جزیره، زیست طبیعی گونههای جانوری از جمله قوچ و میش و گوزن زرد ایرانی با خطر مواجه شده است.
با افزایش مقطعی میزان آب دریاچه ارومیه در سالهای گذشته، مقامات ایران نسبت به احیای این دریاچه ابراز امیدواری کرده بودند، اما «ابربحران آب» در ایران موضوعی جدی است.
یک مقام محلی در استان آذربایجان غربی، ماه گذشته از کاهش ۴۰ درصدی آب دریاچه ارومیه خبر داده بود.
پیشتر، فاطمه امان، تحلیلگر ارشد «موسسه خاورمیانه» در واشنگتن، در گفتوگو با صدای آمریکا گفت، آنچه به عنوان احیای دریاچهها و تالابها مطرح میشود، موقتی است و مسئولان باید به بحران آب به عنوان یک معضل اکوسیستمی نگاه کنند و فرصت زیادی برای نجات از این وضعیت نمانده است.
خانم امان با اشاره به گزارش تازه مجله «ساینس»، گفت: بهبود وضعیت دریاچه ارومیه که همه فکر میکنند تقریبا در حال احیا شدن است، اساسا موقتی بوده است.
همچنین ببینید: بحران «ورشکستگی آب» در ایران؛ فاطمه امان: فرصت زیادی برای نجات نیست
همچنین، نیکآهنگ کوثر، روزنامهنگار حوزه آب، در گفتوگویی با صدای آمریکا با تاکید بر این که «ورشکستگی آب» در ایران پیامد چهار دهه مدیریت جمهوری اسلامی است، عنوان کرد که این وضعیت میتواند آثار اجتماعی و حتی سیاسی و امنیتی ناگواری داشته باشد. چنانکه در برخی کشورهای دنیا، کمبود آب محرکی برای بحرانهایی بوده که حتی به خشونتهای فیزیکی هم کشیده شده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند