مرحله دوم دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از ساعت ۸ صبح جمعه دهم اردیبهشت ماه (به وقت تهران) در ۵۵ حوزه انتخابیه در ۲۱ استان ایران برگزار خواهد شد.
در این مرحله از انتخابات، ۱۳۶ کاندیدا برای کسب ۶۸ کرسی باقی مانده مجلس رقابت میکنند.
مرحله اول انتخابات مجلس دهم روز هفتم اسفند ماه ۱۳۹۴ برگزار شد و با وجود پیروزی کامل لیست ۳۰ نفره حامیان دولت، موسوم به "لیست امید"، کاندیداهای راه یافته به مجلس از دو طیف حامی دولت (اعتدالگرایان و اصلاحطلبان) و مخالفان دولت (اصولگرایان) تقریبا برابر است.
به این ترتیب نتیجه انتخابات در مرحله دوم برای تعیین اکثریت مجلس آینده مهم خواهد بود.
اصلاحطلبان که ۳۲ نامزد از لیست خود را به دور دوم فرستادند، با گسترش فهرست خود به ۶۸ نامزد، اعلام کردهاند که در پی کسب حداقل ۴۰ کرسی به منظور دراختیار گرفتن اکثریت مجلس دهم هستند.
در سوی مقابل گزارش شده که بسیاری از کاندیداهای اصولگرایان در دور دوم انتخابات حاضر نشدهاند تحت عنوان نامزد اصولگرا فعالیت تبلیغاتی کنند و ترجیح دادهاند خود را کاندیدای مستقل معرفی کنند. به همین دلیل به نظر میرسد اساسا اصولگرایان فعالیت انتخاباتی چندانی در این مرحله ندارند.
تنها کسانی میتوانند در این مرحله رای دهند که در همان حوزه انتخابیه در دور اول رای داده باشند، یا این که در دور اول رای نداده باشند.
مطابق قانون انتخابات در ایران، فعالیت تبلیغاتی ۲۴ ساعت قبل از برگزاری انتخابات ممنوع است و تا روز چهارشنبه همایشهای انتخاباتی بسیاری در شهرستانهای مختلف ایران برگزار شد.
بنا به گزارشهای رسیده برخی از این همایشها به تشنج کشیده شد و برخی از چهرههای اصلاحطلب موفق به سخنرانی نشدند.
از جمله برنامههایی که لغو شد یا نیمهتمام ماند، میتوان به حضور فائزه هاشمی در خرمآباد، آذر منصوری قائم مقام حزب اصلاحطلب "اتحاد ملت ایران اسلامی" در اراک و زهرا ساعی، کاندیدای اطلاحطلب حوزه تبریز در دانشگاه آزاد تبریز اشاره کرد.