دیدار حسن خمینی با آیت الله خامنه ای، واکنش اعتراضی برخی مراجع قم، سخنان هاشمی پس از رد صلاحیت، تشدید سانسور و زندان در خبرهای امروز...
روز پنجشنبه بازار انتخابات همچنان تحت تأثیر پس لرزه ها و واکنش های اعتراض آمیز ناشی از شوک رد صلاحیت آیت الله هاشمی رفسنجانی قرار داشت.
دیدار حسن خمینی با رهبری
از جمله این واکنش ها دیدار حسن خمینی، نوه آیت الله خمینی با رهبری و ابلاغ پیام برخی از مراجع قم به او بود. به گزارش سحام نیوز در پی اعلام خبر رد صلاحیت آقای هاشمی جمعی از علما و مراجع قم در تماس با دفتر رهبری اعتراض های خود را با آیت الله خامنه ای در میان گذاشته اند. حسن خمینی نیز از جمله کسانی بوده که در اولین فرصت در این باره با دفتر رهبری تماس گرفته است.
حسن خمینی همچنین در دیداری که روز چهارشنبه با علی خامنه داشته اعتراض این علما و مراجع را به او ابلاغ کرده است. حسن خمینی در این دیدار از محو جمهوریت در نظام ابراز نگرانی کرده است.
نوه آیت الله خمینی روز چهارشنبه همچنین در نامه ای به آقای هاشمی رفسنجانی مراتب تاسف خود را از این تصمیم شورای نگهبان ابراز کرد.
خامنه ای: در کار شورای نگهبان دخالت نمی کنم
در همین حال به نوشته سحام نیوز چندتن از روحانیون قم از جمله آیت الله وحید، یوسف صانعی، جوادی آملی و صافی گلپایگانی نگرانی خود را از حذف جمهوریت در نظام به رهبری ابراز کرده اند. به نوشته این سایت نزدیک به مهدی کروبی، رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ به این اعتراض ها گفته است که قصدندارد در کار شورای نگهبان مداخله کند. این در حالی ست که در انتخابات گذشته آیت الله خامنه ای با حکم حکومتی یکی از نامزدهای رد صلاحیت شده توسط شورای نگهبان را تایید صلاحیت کرد.
مصطفی معین وزیرعلوم و فن آوری در دولت اصلاحات، در انتخابات سال ۱۳۸۴ با حکم حکومتی رهبر وارد رقابت های انتخاباتی شد.
روز سه شنبه شورای نگهبان که نیمی از اعضای آن را رهبر منصوب می کند، آیت الله رفسنجانی را به دلیل بالا بودن سن وی رد صلاحیت کرد. این در حالی است که حامیان و هواداران آقای هاشمی این ادعا را غیرقانونی می دانند و علت این تصمیم گیری را دلایل سیاسی می شمارند.
شورای نگهبان علاوه بر آقای هاشمی و اسفندیار رحیم مشایی، صلاحیت عده ای دیگر از نامزدها را نیز رد کرده است که قاسم شعله سعدی، اکبر اعلمی، مسعود پزشکیان، سعیدی کیا، واعظ زاده ، حسن سبحانی از جمله آنانند. هشت فرد تایید شده عبارتند از حسن روحانی، محمدرضا عارف، محسن رضایی، سعید جلیلی، غلام علی حداد عادل، علی اکبر ولایتی، محمدباقر قالیباف، و محمد غرضی .
هاشمی: حتی با سناریوی تخریبی نمی شد بدتر از این کشور را اداره کرد
سایت جهش در گزارشی از دیدار آیت الله رفسنجانی با اعضای ستاد انتخاباتی خود بخش هایی از سخنان او را نقل کرده است. سخنان آیت الله بیدرنگ پس از انتشار در این سایت گمنام، در سایت سحام نیوز و در شبکه های اجتماعی منتشر شد.
به گزارش سایت جهش آقای رفسنجانی در این دیدار با اشاره به مشکلات داخلی و خطرهای خارجی کنونی در بخشی از سخنانش وضعیت امروز ایران را با پیش از انقلاب مقایسه کرده و گفته است در آن زمان ایران «کشوری عزیز بود».
آقای هاشمی با ترسیم وضعیت کشور از نظر وضع اقتصادی، وضعیت کشاورزی، بدهی سنگین دولت، تجارت با چین و هند و وضعیت دارو و غذا و غیره از یک سو و از سوی دیگر با تاکید بر وجود برنامه های خارجی برای تجزیه ایران، دشواری کار رئیس جمهور آینده را بیان کرده و آن را برابر با ایثار گری دانسته است. او گفته است:« به نظرم بدتر از این حتی با سناریو و راه های تخریبی از پیش تعیین شده نمی شد کشور را اداره کرد. با این وضع اگر کسی راضی باشد که مسوولیت بپذیرد باید خیلی از خود ایثار نشان دهد.»
اهمیت این سخنان از آنجاست که برای اولین بار یک مقام عالی رتبه نظام از، به گفته آقای هاشمی، «کوه مشکلات»، پرده بر می دارد.
آقای رفسنجانی در بخشی از این سخنان با اشاره به نادانی رقیبان و مخالفان انتخاباتی خود گفته است: «نمی خواهم وارد فضای اظهارات و تبلیغات آنها شوم اما نادانی انسان را اذیت می کند. اینها نمی فهمند دارند چه می کنند؟ حتی اگر دشمنی و رقابت هم داشته باشند عقل می گوید که بگذارید بیاید و بعد رسوا کنید... نمی دانند کسی بود که خود را قربانی کند و سپس راه را برای دیگران باز کند».
اعتراض سازمان های حامی حقوق بشر
سازمان های حامی حقوق بشر با انتشار بیانیه هایی به موارد نقض حقوق بشر در ایران انتقاد کرده اند.
گزارشگران بدون مرز: بالا گرفتن موج سانسور و بازداشت در آستانه انتخابات
سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه ای که امروز منتشر کرده «موج سانسور و مسدود سازی سایت های اطلاع رسانی ایرانی و جهانی» را محکوم کرده است. به نوشته این بیانیه از ۲۵ اردیبهشت بسیاری از سایت ها اطلاع رسانی متعلق به جناح های مختلف نظام و نیز سایتهای گوگل و یاهو در بسیاری از بخش های ایران مسدود شده اند. و این مسدود سازی از ۳۰ اردیبهشت تشدید شده است.
سایت های معیار نیوز، روشنایی، بهارانا، و بهارانلاین نزدیک به دولت و اسفندیار رحیم مشایی، و سایت های آفتاب و آینده نیوز و بازتاب نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی و سایت روزنامه بهار از جمله این سایت های مسدود شده اند.
این گزارش همچنین به بالا گرفتن موج بازداشت و احضار روزنامه نگاران و وب نگاران توسط سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات اشاره کرده است. بیشتر روزنامه نگاران احضار شده نزدیک به دو نامزد اصلی انتخابات بوده اند و به نوشته این گزارش در بازجویی ها از این روزنامه نگاران خواسته شده که «از نامزدهایی که در خط رهبری نیستند حمایت نکنند».
در همین حال عده ای از روزنامه نگاران زندانی که در مرخصی به سر می بردند به زندان بازگردانده شدند. بهمن احمدی امویی، مسعود باستانی، شیوا نظرآهاری و حسین رونقی از جمله آنانند. بیشتر این زندانیان بیمارند و در حال درمان خود بوده اند.
وزارت اطلاعات همچنین با احضار زندانیان سیاسی سابق از آنان خواسته است: «میان زندان و رفتن به مسافرت تا پایان انتخابات یکی را انتخاب کنند».
فواد صادقی سردبیر سایت مسدود شده بازتاب روز ۲۹ اردیبهشت پس از احضار به دادستانی روانه زندان شد و علی غزالی مدیر این سایت نیز از روز ۱۴ اردیبهشت زندانی ست.
نقض حقوق بشردر ایران در گزارش سالانه عفو بین الملل
عفو بین الملل نیز در گزارش سالانه خود وضعیت حقوق بشر در سال ۲۰۱۲ را مورد بررسی قرار داده و از جنبه های گوناگون به آن پرداخته است. این گزارش به نقض گسترده حقوق بشر در ایران در زمینه هایی چون مجازات های ظالمانه و غیر انسانی، اعدام ها، تبعیض های قومی و مذهبی، نقض حق آزادی بیان، بازداشت خودسرانه فعالان حقوق بشر و زنان و اتحادیه ها، دستگیری روزنامه نگاران، کنترل اینترنت و شنود تلفنی و موارد متعدد دیگر از این دست اشاره کرده است.
لاریجانی: کشور برلبه پرتگاه نیست
محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، در برنامه گفت و گوي ويژه خبری «راههاي تحقق حماسه سياسی در جريان انتخابات آتی رياست جمهوری»، با حمایت از رد صلاحیت های شورای نگهبان گفت: «شورای نگهبان بساط غرب را به هم زد».
او عدم اعتراض رد صلاحیت شدگان را نشانه «بلوغ سیاسی» و«پیشرفت توسعه مدنی» در ایران دانست و از کسانی که عدم احراز صلاحیت را ظلم عظیمی به خود دانسته اند انتقاد کرد و رد صلاحیت را ظلم ندانست.
لاریجانی همچنین با تاکید بر این که باید فردی انتخاب شود که مسائل اصولی را بداند گفت: «ادعای منجی بازی و این که کشور خطرناک است و باید آن را نجات داد به درد رئیس جمهور نمی خورد». زیرا به گفته او «کشور بر لبه پرتگاه قرار ندارد». محمد جواد لاریجانی این گفته را دستاویزی برای سوءاستفاده دشمنان تعبیر کرد.
محمود احمدی نژاد پس از اعلام رد صلاحیت مشایی، او را مظلوم توصیف کرده بود. همچنین حامیان اکبر هاشمی رفسنجانی از او به عنوان نجات دهنده کشور از وضعیت نابسامان یاد کرده اند.
کمپین حذف خامنه ای از فیس بوک
گروهی با نام «متحد علیه ایران اتمی» تلاش می کند صفحه فیس بوک علی خامنه ای را از این رسانه اجتماعی حذف کند. این گروه در کمپینی که به صورت آنلاین بر اینترنت برپا کرده اند به گرد آوری امضا مشغولند تا پس از رسیدن به حد نصاب در نامه ای به مارک زاکرمن، موسس فیس بوک، خواستار حذف صفحه خامنه ای از فیس بوک براساس قوانین این رسانه شوند. فیس بوک مانند توییتر در ایران مسدود است.
تایید شده ها چه می گویند:
ولایتی: کنار نمی روم
به گزارش خبرگزاری فارس علی اکبر ولایتی که صلاحیتش در شورای نگهبان احراز شده گفت از نامزدی انصراف نمی دهد و به نفع کاندیدای دیگری کنار نمی رود. او گفت :«تا آخر هستیم و منتظر رای مردم می مانیم».
در پی رد صلاحیت دو چهره اصلی رقابت های ریاست جمهوری به نظر می رسد که نامزدهای باقی مانده نیازی به انتخاب یک نامزد از میان خود نمی بینند. سه چهره ائتلاف برای پیشرفت یا ائتلاف ۱+۲ گفته بودند که پس از اعلام نتایج شورای نگهبان از میان خود یک نفر را بر می گزینند. این اقدام برای جلوگیری از تقسیم آراء پیش بینی شده بود.
در حال حاضر انتخابات تقریباً میان نامزدهای اصولگرای نزدیک به رهبر انجام می گیرد. تنها چهره اصلاح طلب در میان تایید شدگان محمد رضا عارف است. حسن روحانی نیز نزدیک به کارگزاران تعبیر می شود. آقای ولایتی با این حال گفته است تعیین کاندیدای نهایی مشروط به نظر جامعتین است
حدادعادل: آماده پیوستن جلیلی به ائتلاف ۱+۲ هستیم
علی اکبر ولایتی در حالی از عدم انصراف سخن می گوید که به گزارش فارس غلامعلی حداد عادل ، عضو دیگر ائتلاف برای پیشرفت، روز پنجشنبه در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی در اهواز گفت: قرار نیست هرسه نفر باهم در انتخابات شرکت کنیم و در نهایت یک نفر را برای انتخابات به مردم معرفی می کنیم.
او همچنین از آمادگی این ائتلاف برای پیوستن سعید جلیلی و چهار نفره شدن ائتلاف سخن گفت. او گفت دراین صورت از بین ما چهار نفر یک نفر انتخاب و معرفی خواهد شد.
سعید جلیلی کاندیدای موردنظر علی خامنه ای شناخته می شود.
حداد عادل درباره رد صلاحیت آقای رفسنجانی گفت شورای نگهبان تنها نظر هاشمی را تایید کرد. زیرا هاشمی قبلا گفته بود توانایی اداره کشور را ندارد. حداد عادل با تاکید بر این که در انتخابات ۸۴ و ۸۸ به احمدی نژاد رای داده گفت از این رای خود پشیمان نیست.
محمد غرضی: دولت ضد تورم
محمد غرضی کاندیدای دیگر نیز در نشستی خبری گفت دولت او دولت ضد تورم است. وزیر پیشین در دولت های موسوی و هاشمی گفت نه عضو کارگزاران است و نه نزدیکی سیاسی با اصلاح طلبان و اصولگرایان دارد.
ردصلاحیت ها و نرخ ارز
رد صلاحیت ها بر بازار ارز ایران نیز تاثیر گذاشت و قیمت دلار در بازار آزاد در محدوده سه هزار و۵۶۰ تومان در نوسان بود. این در حالی ست که روز یکشنبه، یک روز پس از ثبت نام اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات، نرخ ارز با یک صد تومان کاهش به پایین ترین میزان خود رسیده بود.
روز شنبه سایت های خبری که نرخ ارز و طلا را اعلام می کنند، از اعلام نرخ ها خودداری کرده و آن را به ثبت نام آقای رفسنجانی موکول کرده بودند.
این امر سبب شد که در یک برنامه تلویزیونی گفته شود که در صورت ارتباط میان حضور کاندیداها با نرخ ارز در بازار آزاد، می توان گمان برد که میان آن کاندیدا و مافیای بازار ارز ارتباط وجود دارد.
دیدار حسن خمینی با رهبری
از جمله این واکنش ها دیدار حسن خمینی، نوه آیت الله خمینی با رهبری و ابلاغ پیام برخی از مراجع قم به او بود. به گزارش سحام نیوز در پی اعلام خبر رد صلاحیت آقای هاشمی جمعی از علما و مراجع قم در تماس با دفتر رهبری اعتراض های خود را با آیت الله خامنه ای در میان گذاشته اند. حسن خمینی نیز از جمله کسانی بوده که در اولین فرصت در این باره با دفتر رهبری تماس گرفته است.
حسن خمینی همچنین در دیداری که روز چهارشنبه با علی خامنه داشته اعتراض این علما و مراجع را به او ابلاغ کرده است. حسن خمینی در این دیدار از محو جمهوریت در نظام ابراز نگرانی کرده است.
نوه آیت الله خمینی روز چهارشنبه همچنین در نامه ای به آقای هاشمی رفسنجانی مراتب تاسف خود را از این تصمیم شورای نگهبان ابراز کرد.
خامنه ای: در کار شورای نگهبان دخالت نمی کنم
در همین حال به نوشته سحام نیوز چندتن از روحانیون قم از جمله آیت الله وحید، یوسف صانعی، جوادی آملی و صافی گلپایگانی نگرانی خود را از حذف جمهوریت در نظام به رهبری ابراز کرده اند. به نوشته این سایت نزدیک به مهدی کروبی، رهبر جمهوری اسلامی در پاسخ به این اعتراض ها گفته است که قصدندارد در کار شورای نگهبان مداخله کند. این در حالی ست که در انتخابات گذشته آیت الله خامنه ای با حکم حکومتی یکی از نامزدهای رد صلاحیت شده توسط شورای نگهبان را تایید صلاحیت کرد.
مصطفی معین وزیرعلوم و فن آوری در دولت اصلاحات، در انتخابات سال ۱۳۸۴ با حکم حکومتی رهبر وارد رقابت های انتخاباتی شد.
روز سه شنبه شورای نگهبان که نیمی از اعضای آن را رهبر منصوب می کند، آیت الله رفسنجانی را به دلیل بالا بودن سن وی رد صلاحیت کرد. این در حالی است که حامیان و هواداران آقای هاشمی این ادعا را غیرقانونی می دانند و علت این تصمیم گیری را دلایل سیاسی می شمارند.
شورای نگهبان علاوه بر آقای هاشمی و اسفندیار رحیم مشایی، صلاحیت عده ای دیگر از نامزدها را نیز رد کرده است که قاسم شعله سعدی، اکبر اعلمی، مسعود پزشکیان، سعیدی کیا، واعظ زاده ، حسن سبحانی از جمله آنانند. هشت فرد تایید شده عبارتند از حسن روحانی، محمدرضا عارف، محسن رضایی، سعید جلیلی، غلام علی حداد عادل، علی اکبر ولایتی، محمدباقر قالیباف، و محمد غرضی .
هاشمی: حتی با سناریوی تخریبی نمی شد بدتر از این کشور را اداره کرد
سایت جهش در گزارشی از دیدار آیت الله رفسنجانی با اعضای ستاد انتخاباتی خود بخش هایی از سخنان او را نقل کرده است. سخنان آیت الله بیدرنگ پس از انتشار در این سایت گمنام، در سایت سحام نیوز و در شبکه های اجتماعی منتشر شد.
به گزارش سایت جهش آقای رفسنجانی در این دیدار با اشاره به مشکلات داخلی و خطرهای خارجی کنونی در بخشی از سخنانش وضعیت امروز ایران را با پیش از انقلاب مقایسه کرده و گفته است در آن زمان ایران «کشوری عزیز بود».
آقای هاشمی با ترسیم وضعیت کشور از نظر وضع اقتصادی، وضعیت کشاورزی، بدهی سنگین دولت، تجارت با چین و هند و وضعیت دارو و غذا و غیره از یک سو و از سوی دیگر با تاکید بر وجود برنامه های خارجی برای تجزیه ایران، دشواری کار رئیس جمهور آینده را بیان کرده و آن را برابر با ایثار گری دانسته است. او گفته است:« به نظرم بدتر از این حتی با سناریو و راه های تخریبی از پیش تعیین شده نمی شد کشور را اداره کرد. با این وضع اگر کسی راضی باشد که مسوولیت بپذیرد باید خیلی از خود ایثار نشان دهد.»
اهمیت این سخنان از آنجاست که برای اولین بار یک مقام عالی رتبه نظام از، به گفته آقای هاشمی، «کوه مشکلات»، پرده بر می دارد.
آقای رفسنجانی در بخشی از این سخنان با اشاره به نادانی رقیبان و مخالفان انتخاباتی خود گفته است: «نمی خواهم وارد فضای اظهارات و تبلیغات آنها شوم اما نادانی انسان را اذیت می کند. اینها نمی فهمند دارند چه می کنند؟ حتی اگر دشمنی و رقابت هم داشته باشند عقل می گوید که بگذارید بیاید و بعد رسوا کنید... نمی دانند کسی بود که خود را قربانی کند و سپس راه را برای دیگران باز کند».
اعتراض سازمان های حامی حقوق بشر
سازمان های حامی حقوق بشر با انتشار بیانیه هایی به موارد نقض حقوق بشر در ایران انتقاد کرده اند.
گزارشگران بدون مرز: بالا گرفتن موج سانسور و بازداشت در آستانه انتخابات
سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه ای که امروز منتشر کرده «موج سانسور و مسدود سازی سایت های اطلاع رسانی ایرانی و جهانی» را محکوم کرده است. به نوشته این بیانیه از ۲۵ اردیبهشت بسیاری از سایت ها اطلاع رسانی متعلق به جناح های مختلف نظام و نیز سایتهای گوگل و یاهو در بسیاری از بخش های ایران مسدود شده اند. و این مسدود سازی از ۳۰ اردیبهشت تشدید شده است.
سایت های معیار نیوز، روشنایی، بهارانا، و بهارانلاین نزدیک به دولت و اسفندیار رحیم مشایی، و سایت های آفتاب و آینده نیوز و بازتاب نزدیک به اکبر هاشمی رفسنجانی و سایت روزنامه بهار از جمله این سایت های مسدود شده اند.
این گزارش همچنین به بالا گرفتن موج بازداشت و احضار روزنامه نگاران و وب نگاران توسط سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات اشاره کرده است. بیشتر روزنامه نگاران احضار شده نزدیک به دو نامزد اصلی انتخابات بوده اند و به نوشته این گزارش در بازجویی ها از این روزنامه نگاران خواسته شده که «از نامزدهایی که در خط رهبری نیستند حمایت نکنند».
در همین حال عده ای از روزنامه نگاران زندانی که در مرخصی به سر می بردند به زندان بازگردانده شدند. بهمن احمدی امویی، مسعود باستانی، شیوا نظرآهاری و حسین رونقی از جمله آنانند. بیشتر این زندانیان بیمارند و در حال درمان خود بوده اند.
وزارت اطلاعات همچنین با احضار زندانیان سیاسی سابق از آنان خواسته است: «میان زندان و رفتن به مسافرت تا پایان انتخابات یکی را انتخاب کنند».
فواد صادقی سردبیر سایت مسدود شده بازتاب روز ۲۹ اردیبهشت پس از احضار به دادستانی روانه زندان شد و علی غزالی مدیر این سایت نیز از روز ۱۴ اردیبهشت زندانی ست.
نقض حقوق بشردر ایران در گزارش سالانه عفو بین الملل
عفو بین الملل نیز در گزارش سالانه خود وضعیت حقوق بشر در سال ۲۰۱۲ را مورد بررسی قرار داده و از جنبه های گوناگون به آن پرداخته است. این گزارش به نقض گسترده حقوق بشر در ایران در زمینه هایی چون مجازات های ظالمانه و غیر انسانی، اعدام ها، تبعیض های قومی و مذهبی، نقض حق آزادی بیان، بازداشت خودسرانه فعالان حقوق بشر و زنان و اتحادیه ها، دستگیری روزنامه نگاران، کنترل اینترنت و شنود تلفنی و موارد متعدد دیگر از این دست اشاره کرده است.
لاریجانی: کشور برلبه پرتگاه نیست
محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، در برنامه گفت و گوي ويژه خبری «راههاي تحقق حماسه سياسی در جريان انتخابات آتی رياست جمهوری»، با حمایت از رد صلاحیت های شورای نگهبان گفت: «شورای نگهبان بساط غرب را به هم زد».
او عدم اعتراض رد صلاحیت شدگان را نشانه «بلوغ سیاسی» و«پیشرفت توسعه مدنی» در ایران دانست و از کسانی که عدم احراز صلاحیت را ظلم عظیمی به خود دانسته اند انتقاد کرد و رد صلاحیت را ظلم ندانست.
لاریجانی همچنین با تاکید بر این که باید فردی انتخاب شود که مسائل اصولی را بداند گفت: «ادعای منجی بازی و این که کشور خطرناک است و باید آن را نجات داد به درد رئیس جمهور نمی خورد». زیرا به گفته او «کشور بر لبه پرتگاه قرار ندارد». محمد جواد لاریجانی این گفته را دستاویزی برای سوءاستفاده دشمنان تعبیر کرد.
محمود احمدی نژاد پس از اعلام رد صلاحیت مشایی، او را مظلوم توصیف کرده بود. همچنین حامیان اکبر هاشمی رفسنجانی از او به عنوان نجات دهنده کشور از وضعیت نابسامان یاد کرده اند.
کمپین حذف خامنه ای از فیس بوک
گروهی با نام «متحد علیه ایران اتمی» تلاش می کند صفحه فیس بوک علی خامنه ای را از این رسانه اجتماعی حذف کند. این گروه در کمپینی که به صورت آنلاین بر اینترنت برپا کرده اند به گرد آوری امضا مشغولند تا پس از رسیدن به حد نصاب در نامه ای به مارک زاکرمن، موسس فیس بوک، خواستار حذف صفحه خامنه ای از فیس بوک براساس قوانین این رسانه شوند. فیس بوک مانند توییتر در ایران مسدود است.
تایید شده ها چه می گویند:
ولایتی: کنار نمی روم
به گزارش خبرگزاری فارس علی اکبر ولایتی که صلاحیتش در شورای نگهبان احراز شده گفت از نامزدی انصراف نمی دهد و به نفع کاندیدای دیگری کنار نمی رود. او گفت :«تا آخر هستیم و منتظر رای مردم می مانیم».
در پی رد صلاحیت دو چهره اصلی رقابت های ریاست جمهوری به نظر می رسد که نامزدهای باقی مانده نیازی به انتخاب یک نامزد از میان خود نمی بینند. سه چهره ائتلاف برای پیشرفت یا ائتلاف ۱+۲ گفته بودند که پس از اعلام نتایج شورای نگهبان از میان خود یک نفر را بر می گزینند. این اقدام برای جلوگیری از تقسیم آراء پیش بینی شده بود.
در حال حاضر انتخابات تقریباً میان نامزدهای اصولگرای نزدیک به رهبر انجام می گیرد. تنها چهره اصلاح طلب در میان تایید شدگان محمد رضا عارف است. حسن روحانی نیز نزدیک به کارگزاران تعبیر می شود. آقای ولایتی با این حال گفته است تعیین کاندیدای نهایی مشروط به نظر جامعتین است
حدادعادل: آماده پیوستن جلیلی به ائتلاف ۱+۲ هستیم
علی اکبر ولایتی در حالی از عدم انصراف سخن می گوید که به گزارش فارس غلامعلی حداد عادل ، عضو دیگر ائتلاف برای پیشرفت، روز پنجشنبه در نشست پرسش و پاسخ دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی در اهواز گفت: قرار نیست هرسه نفر باهم در انتخابات شرکت کنیم و در نهایت یک نفر را برای انتخابات به مردم معرفی می کنیم.
او همچنین از آمادگی این ائتلاف برای پیوستن سعید جلیلی و چهار نفره شدن ائتلاف سخن گفت. او گفت دراین صورت از بین ما چهار نفر یک نفر انتخاب و معرفی خواهد شد.
سعید جلیلی کاندیدای موردنظر علی خامنه ای شناخته می شود.
حداد عادل درباره رد صلاحیت آقای رفسنجانی گفت شورای نگهبان تنها نظر هاشمی را تایید کرد. زیرا هاشمی قبلا گفته بود توانایی اداره کشور را ندارد. حداد عادل با تاکید بر این که در انتخابات ۸۴ و ۸۸ به احمدی نژاد رای داده گفت از این رای خود پشیمان نیست.
محمد غرضی: دولت ضد تورم
محمد غرضی کاندیدای دیگر نیز در نشستی خبری گفت دولت او دولت ضد تورم است. وزیر پیشین در دولت های موسوی و هاشمی گفت نه عضو کارگزاران است و نه نزدیکی سیاسی با اصلاح طلبان و اصولگرایان دارد.
ردصلاحیت ها و نرخ ارز
رد صلاحیت ها بر بازار ارز ایران نیز تاثیر گذاشت و قیمت دلار در بازار آزاد در محدوده سه هزار و۵۶۰ تومان در نوسان بود. این در حالی ست که روز یکشنبه، یک روز پس از ثبت نام اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات، نرخ ارز با یک صد تومان کاهش به پایین ترین میزان خود رسیده بود.
روز شنبه سایت های خبری که نرخ ارز و طلا را اعلام می کنند، از اعلام نرخ ها خودداری کرده و آن را به ثبت نام آقای رفسنجانی موکول کرده بودند.
این امر سبب شد که در یک برنامه تلویزیونی گفته شود که در صورت ارتباط میان حضور کاندیداها با نرخ ارز در بازار آزاد، می توان گمان برد که میان آن کاندیدا و مافیای بازار ارز ارتباط وجود دارد.