ثبت نام برای نامزدی در دهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی از صبح شنبه ۱۹ آذر آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، در نخستین روز از ثبت نام متقاضیان نامزدی در انتخابات مجلس، ۸۲ نفر در تهران و ۸۴۰ نفر در کل کشور ثبت نام کردند.
این انتخابات که نخستین انتخابات در دوره ریاست جمهوری حسن روحانی است، با حضور شکل یافته اصلاح طلبان در قالب حزب و تشکل جدید همراه است.
انتخابات مجلس شورای اسلامی امسال همزمان با انتخابات مجلس خبرگان رهبری، روز هفتم اسفند برگزار میشود.
همزمان با آغاز ثبت نام برای انتخابات مجلس، شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان اعضای میز انتخابات در تهران و مناطق دیگر کشور را اعلام کرد. در میان اعضای میز تهران نامهای محمدرضا عارف٬ آیتالله موسوی تبریزی٬ محسن رهامی٬ مرتضی حاجی٬ سیدحسین مرعشی٬ و الهه کولایی به چشم میخورد.
اصلاح طلبان که با تشکیل این شورای عالی سیاست گذاری سعی در جلوگیری از پراکندگی آرای طرفداران خود را دارند، امیدوارند بتوانند کنترل اکثریت مجلس را از دست اصولگرایان خارج کنند. نگرانی عمده اصلاح طلبان که رهبران آنها در جریان انتخابات جنجالی ریاست جمهوری سال ۸۸ بازداشت شده یا به حصر رفتند، رد صلاحیت از سوی شورای نگهبان است.
آنها همچنین به بر هم خوردن تجمع ها و سخنرانیهای خود از سوی گروه های مخالف معترض هستند؛ از جمله حمله به نشستی در قرچک ورامین با سخنرانی عبدالواحد موسوی لاری، وزیر کشور دولت خاتمی که با واکنش وزارت کشور همراه شد.
در همین رابطه عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور ایران اعلام کرد که پرونده حمله کنندگان به قرچک ورامین به قوه قضائیه فرستاده شده است. پیشتر فرمانداری قرچک، حسین نقوی حسینی، نماینده اصولگرای مجلس را یکی از عاملان تشکیل تجمع برای بر هم زدن نشست اصلاح طلبان در قرچک معرفی کرد.
وزیر کشور ایران شنبه شب ۲۹ آذر با حضور در یک برنامه تلویزیونی همچنین گفت که وزارت کشور درباره رد صلاحیتها و کسانی که به نظر برسد حق آنها ضایع شده است با شورای نگهبان رایزنی خواهد کرد.
آقای رحمانی فضلی گفت: "ما درباره مفاهیم، روشها و شیوههای بررسی صلاحیت با شوراینگهبان تعامل کردهایم تا مشکلی پیش نیاید."
متقاضیان نامزدی انتخابات مجلس تنها هنگامی امکان شرکت در انتخابات و آغاز تبلیغات را مییابند که صلاحیت آنها از ابتدا از سوی هیاتهای اجرایی و سپس از سوی هیاتهای نظارت شورای نگهبان تایید شود.