در روزی که رهبر جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که "دشمن میخواهد در انتخابات اعمال نفوذ کند"، برخی مقام های نظامی و مذهبی نزدیک به وی، از آنچه "زاویه داران با رهبر" و "نفوذیهای خائن" در انتخابات گفته اند و تاکید کردند که آنها نباید در انتخابات، انتخاب شوند.
آیت الله علی خامنهای در یک دیدار عمومی روز چهارشنبه ۲۸ بهمن گفت "دشمن درصدد است افکار عمومی را از اهداف پلید خود غافل نگه دارد. آنها میخواهند در انتخابات اعمال نفوذ کنند."
به گفته رهبر جمهوری اسلامی ایران، نفوذ دشمن از طریق انتخابات و همچنین "تخریب شورای نگهبان" است.
آقای خامنهای از کشور خاصی نام نبرد، اما به مردم ایران توصیه کرد، "آگاه باشند و در نقطهی مقابل خواست دشمن عمل کنند."
در روزهای اخیر، رد صلاحیت گسترده نامزدهای انتخابات موجب اعتراضهایی شد از جمله حدود سیصد استاد دانشگاه در ایران، نامه ای به حسن روحانی نوشتند و خواستار عدم برگزاری انتخابات شدند.
بیش از نیمی از داوطلبان نامزدی انتخابات مجلس در ایران از سوی نهاد شورای نگهبان که زیر نظر رهبر فعالیت دارد، رد صلاحیت شدند.
صدها نفر از این رد صلاحیت شدگان کسانی هستند که سابقه وزارت، نمایندگی و مدیریت عالی در جمهوری اسلامی ایران را داشته اند.
در انتخابات مجلس خبرگان هم برخی چهره ها همچون حسن خمینی، نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران رد صلاحیت شده اند.
رهبر جمهوری اسلامی ایران همچنین در بخش دیگری از سخنانش، انتقادها از شورای نگهبان برای رد صلاحیتهای گسترده را رد کرد و مخالفت با آن را به آمریکا نسبت داد.
وی گفت :" آمریکاییها از اول انقلاب با چند نقطه اساسی ازجمله شورای نگهبان مخالف بودند. نتوانستند بساط شورای نگهبان را جمع کنند، حالا میخواهند تصمیمات آن را زیرسؤال ببرند که معنای آن غیرقانونی بودن انتخابات، مجلس و قوانین مجلس است. می خواهند کشور را ۴ سال در خلأ قانونی بگذارند."
شورای نگهبان دوازده عضو دارد. شش عضو فقیه شورای نگهبان از سوی رهبر منصوب می شوند و شش عضو حقوقدان این شورا، از سوی رئیس قوه قضاییه که منصوب رهبر است، به مجلس معرفی می کند و نمایندگان مجلس آنها را تایید می کنند.
طیف سیاسی اصلاح طلب پیشتر اعلام کرده بود از حدود سه هزار نامزد شان، تنها ده درصد تایید صلاحیت شده اند.
براساس قوانین انتخابات ایران، مراجع چهارگانه اطلاعات، دادگستری، ثبت احوال و نیروی انتظامی درباره نامزدها نظر می دهند اما از دو دهه پیش و بعد رهبری آیت الله خامنهای، شورای نگهبان به عنوان ناظر انتخابات نظارت جدیدی بر هر نامزد اعمال کرد و آن را "نظارت استصوابی" نامیده است.
بر این اساس، شورای نگهبان خود را در مورد شایستگی یا ناشایستگی افراد برای تصدی پستهایی از جمله ریاست جمهوری، نمایندگی مجلس و عضویت در مجلس خبرگان رهبری مختار می داند.
خط و نشان ها، حتی برای تایید صلاحیت شده ها
همزمان با این سخنان آیت الله خامنهای، برخی مقام های مذهبی و نظامی برای نامزدهای تایید صلاحیت شده، خط و نشان کشیده اند.
احمد علمالهدی٬ امام جمعه مشهد گفته است حتی اگر دو نفر که "با رهبر زاویه" دارند به مجلس بیایند٬ دشمن از این موضوع استفاده خواهد کرد.
به نوشته فارس، این روحانی منتقد دولت روحانی گفت، "حتی اگر دو نفر به مجلس بیایند که با رهبری زاویه داشته باشند، دشمن روی همان دو نفر دست خواهد گذاشت."
این اولین بار نیست که نیروهای محافظه کار نزدیک به رهبر، از "تلاش دشمن" و "نفوذ" خبر می دهند. پیشتر آیت الله خامنه ای هم بارها به نفوذ دشمن هشدار داده بود.
روز گذشته، همچنین فرمانده سپاه انصارالحسین استان همدان در یک اظهارنظر که سایتهای نزدیک به سپاه آن را منتشر کردند، تعدادی از نامزدهای انتخابات هفت اسفند در ایران را "نفوذیهای خائن" توصیف کرد.
غلامعلی ابوحمزه گفت،"فتنه خط قرمز انتخابات است و نباید با انتخاب استحالهشدههای فرهنگ غربی و نفوذیهای خائن، راه را برای تسلط بیگانگان بر ملت باز کنیم."
با اینکه شورای نگهبان صلاحیت بیش از نیمی از داوطلبان نامزدی انتخابات مجلس ایران را رد کرد، اما برخی محافظه کاران از همین تعداد تایید صلاحیت هم ناراضی هستند.
محمدحسین نجات، از مسوولان سابق بیت آیت الله خامنه ای و معاون فرهنگی و اجتماعی فعلی سپاه پیش از این درباره انتخابات گفت هیأتهای اجرایی "به وظایف خود عمل نکردهاند".
اشاره او به هیات های نظارت است که زیر نظر دولت، صلاحیت عمومی نامزدها را بررسی می کنند. هیات های اجرایی صلاحیت هفتاد درصد داوطلبان نامزدی را تایید کرده بود اما شورای نگهبان صدها نفر را رد صلاحیت کرد.
قرار است انتخابات مجلس و خبرگان روز جمعه هفت اسفند در ایران برگزار شود.