ادعای «۲۰ میلیارد یورو» سرمایه‌گذاری در ایران؛ سیامک قاسمی: پروژه «خبردرمانی» جریان دارد

اقتصاد ایران در سال ۱۴۰۱ روزهای پرتلاطم و نفس‌گیری را پشت سرگذاشت

قائم مقام دبیر شورای عالی مناطق آزاد جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که تا پایان سال جاری برای سرمایه‌گذاری «۲۰ میلیارد یورو» در مناطق آزاد زمینه مناسب ایجاد خواهد شد. هم‌زمان یک اقتصاددان بر وجود پروژه «خبردرمانی» در حوزه اقتصادی تأکید کرد.

مسعود حسین‌پور، قائم مقام دبیر شورای عالی مناطق آزاد، روز چهارشنبه ۱۷ خرداد در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا گفت، این سازمان «برنامه‌ریزی برای فراهم کردن تسهیلات» و «شرایط ویژه برای حضور حداکثری سرمایه‌گذاران در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی» را در دستور کار خود قرار داده که تا پایان سال ۱۴۰۲ «۲۰ میلیارد یورو» سرمایه جذب کند.

حسین‌پور با انتقاد از نبود «سامانه اقتصادی» در سال‌های گذشته در ایران، گفت که مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، بر اساس «فلسفه وجودی خود حرکت نکرده‌اند» و «معطل» ماندن کشور بر اثر همین مسئله است.

او با اشاره به سخنان علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی درباره «درون‌زا و برون‌گرا بودن اقتصاد مقاومتی» جمهوری اسلامی، گفت که در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بستر این نوع فعالیت وجود دارد.

هم‌زمان، سیامک قاسمی، اقتصاددان، در توییتی با اشاره به «پروژه خبردرمانی» مقامات جمهوری اسلامی نوشت: «بعد از خبر آزادی ۷ میلیارد دلار در کره جنوبی و ۱۰ میلیارد دلار در عراق و وام ۶.۳ میلیارد دلار صندوق بین‌المللی پول، در تازه‌ترین خبر، سه عدد بالا را با هم جمع کرده‌اند و خبر آزادی ۲۴ میلیارد دلار را داده‌اند.»

این اقتصاددان تأکید کرد که «زمان ثابت می‌کند» با این روش‌ها تا کجا می‌شود «انتظارات تورمی» را مهار کرد، اما روزی که خبرها ته بکشد و اتفاق واقعى نيلفتد، فنر جمع شده در این ماه‌ها به صورت همه بازیگران و پیاده‌نظام این پروژه از وزیر و وکیل و بازرگان و کارشناس پرتاب خواهد شد. خواهیم دید.

اشاره قاسمی انتشار گزارشی است که در آن ادعا شده است «به زودی بیش از ۲۴ میلیارد دلار از منابع ارزی بلوکه شده ایران در عراق و کره جنوبی و همچنین منابع قابل دسترس کشورمان در صندوق بین‌المللی پول، وارد کشور خواهد شد.»

همچنین ببینید: وعده تکراری مقامات جمهوری اسلامی برای آزادسازی دلارهای نفتی؛ خبری که مداوم اعلام و تکذیب می‌شود

پیشتر، سیامک شجاعی، اقتصاددان، به صدای آمریکا گفت که سه عامل «فساد، سوءمدیریت، و اراده جمهوری اسلامی برای دستیابی به سلاح اتمی، منجر شده که به نوبه خود «اقتصاد ایران یک اقتصاد معمولی و نرمال نباشد و در یک حرکت به سوی بحران و انهدام قدم بردارد.»

این کارشناس اقتصادی، با اشاره به سقوط ارزش پول ملی در «ساختار مافیایی»، تأکید می‌کند که «ایران نیازمند میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری خارجی از جمله در صنایع نفت و گاز است»، اما در «اقتصاد ایران همه منابع انسانی، طبیعی، و مالی کشور در دست یک عده محدود وابسته به علی خامنه‌ای است.»

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

فساد، سوء مدیریت و ساختار مافیایی، اقتصاد ایران را نابود کرده است