لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۲۰

یک عضو تشکل‌های کارگری مخابرات؛ از ابهام ۸۰۰ میلیارد تومانی در «صندوق اعتباری کارکنان» خبر داد


شرکت مخابرات ایران
شرکت مخابرات ایران

یک عضو ارشد تشکل‌های کارگری مخابرات ایران ضمن انتقاد از «سو‌ مدیریت‌ها» در این شرکت از ابهام در اعتبارات «صندوق اعتباری کارکنان» با وجود برداشت‌های مستمر از حقوق کارمندان خبر داد.

نایب رئیس شورای‌عالی هماهنگی تشکل‌های کارگری مخابرات ایران گفته است: از زمانی که مجموعه عمومی مخابرات به «شرکت خصوصی» واگذار شد، «مشکلات ما به دلیلِ سوءمدیریت افزایش پیدا کرد.»

علی‌اکبر بسمل، رئیس شورای کار کارکنان مخابرات استان مازندران در خصوص مشکلاتِ «کارکنان رسمی» شرکت مخابرات استان، به خبرگزاری «ایلنا» گفت: مدتی است که حقوق‌ها «با تاخیر پرداخت می‌شود»، خیلی از کارگران «قسط دارند» و تاخیر در پرداختِ حقوق، آنها را دچار مشکل می‌کند.

او با بیان اینکه زمانی که این شرکت «دولتی» بود، صندوقی به‌نام «صندوق اعتباری کارکنان» داشت و هر ماه «۶ درصد» از حقوق کارکنان کسر می‌شد و «۶ درصد» هم کارفرما می‌پرداخت و اعتبارات این صندوق باید برای «رفاهیات کارگران» استفاده می‌شد. بسمل در ادامه افزود: بعد از خصوصی شدن، همچنان شش درصد از حقوق کارگران کسر می‌شود «اما بیش از یک سال است که داخل صندوق تعاونی نمی‌رود.»

علاوه بر کارکنان، بازنشستگان این شرکت نیز در شهرهای مختلف ایران نسبت به وضعیت خود ناراضی هستند و راهپیمایی‌ها و تجمعات اعتراضی بسیاری را در سال‌های اخیر و همچنین هفته‌های گذشته برگزار کردند.

در برخی از این تجمعات، همچون چهارم اردیبهشت‌ماه امسال، بازنشستگان شرکت مخابرات کرج با اشاره به وضعیت گذشته و کنونی این مجموعه، شعار دادند که «شرکت پردرآمد - چه بر سر تو آمد؟»

نایب رئیس شورای‌عالی هماهنگی تشکل‌های کارگری مخابرات ایران اظهار داشته است که «در کل کشور» وضعیتِ حدود «۸۰۰ میلیارد تومان» از اعتبارات صندوق اعتباری کارکنان «نامشخص» است.

او، با اشاره به اینکه «کارگران بسیاری» درخواست وام از این صندوق داشته‌اند اما «[مدیران شرکت] می‌گویند اعتبارات صندوق صفر است»، پرسیده: ولی پولی که هر ماه از حقوق کارگران کسر می‌شود «کجا می‌رود؟» در مازندران معلوم نیست «بیش از ۳۳ میلیارد تومان» اعتبار این صندوق کجا رفته است.

واگذاری «شرکت مخابرات ایران در سال ۸۸ یکی از مناقشه‌برانگیزترین و مبهم‌ترین موارد موسوم به «خصوصی‌سازی» در جمهوری اسلامی محسوب می‌شود که به «بزرگ‌ترین واگذاری» نیز شهرت یافته است.

مزایده دولتی این واگذاری شهریورماه ۸۸ و در اوج اعتراضات به نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری، با حضور کنسرسیوم «توسعه اعتماد مبین» شامل شرکت‌های وابسته به سپاه پاسداران، «ستاد اجرایی فرمان امام» و همچنین «شرکت سرمایه‌گذاری مهر اقتصاد ایرانیان» وابسته به بسیج که همگی زیر نظر مستقیم نمایندگان علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی اداره می‌شوند، برگزار شد.

در این مزایده، شرکت «پیشگامان کویر یزد» نیز متقاضی حضور در آن بود اما نهایتا «صلاحیت» آن به دلیل آنچه «مسائل امنیتی» اعلام شد، رد شد و آذرماه ۸۸ نیز جسد مدیرعامل شرکت توسعه اعتماد مبین و همسرش در خانه‌شان کشف و علت مرگشان «گازگرفتگی» اعلام شد، تا بر ابهامات این واگذاری جنجالی بیشتر افزوده شود.

علی‌اکبر بسمل، نایب رئیس شورای‌عالی هماهنگی تشکل های کارگری مخابرات ایران مشکلات بیمه‌ای در برداشت میزان سهم حق بیمه و همچنین نپذیرفتن بیمه تکمیلی طرف قرارداد در برخی مراکز درمانی را از دیگر مشکلات کارکنان شرکت مخابرات اعلام کرده است.

شماری از بازنشستگان شرکت مخابرات اهواز در استان خوزستان، هشتم خردادماه با برگزاری تجمعی، شعار داده بودند: «ظلم و ستم کافیه - سفره ما خالیه»

XS
SM
MD
LG