لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۲

یک عضو اتاق بازرگانی: «دلارزدایی» ایدئولوژیک است


مقامات جمهوری اسلامی در مواجه با بحران سقوط ارزش پول ملی سیاست «دلار زدایی» از مبادلات مالی خود را در دستور قرار داده‌اند.
مقامات جمهوری اسلامی در مواجه با بحران سقوط ارزش پول ملی سیاست «دلار زدایی» از مبادلات مالی خود را در دستور قرار داده‌اند.

در شرایطی که مقامات جمهوری اسلامی در تلاش هستند تا راهی برای عبور از دلار در مبادلات جهانی پیدا کنند یک عضو اتاق بازرگانی ایران معتقد است «دلار زدایی» یک اقدام ایدئولوژیک است و اقتصاد کشور تحمل «بحث‌های حاشیه‌ای» را ندارد.

به باور مهرداد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در شرایطی که اقتصاد ایران درگیر تحریم‌ها است دلارزدایی و مبارزه با دلار اولویت اول اقتصاد ایران نیست.

از نگاه عباد تا زمانی که ایران در لیست سیاه «اف.ای.تی.اف» قرار دارد و شرکت‌های واردکننده منتظر تخصیص ارز هستند؛ جایی برای «مباحث حاشیه‌ای» وجود ندارد.

این عضو اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با خبرگزاری «ایلنا» تاکید کرده است که حذف دلار از تجارت خارجی یک بحث ایدئولوژیک است و چین با هدف اقتصاد اول شدن در دنیا این بحث را طرح و تلاش‌هایی در زمینه دلارزدایی و «تیم‌کشی» را آغاز کرده است.

بحث عبور از دلار در اقتصاد ایران را علی خامنه‌ای در نخستین سخنرانی سال ۱۴۰۲ مطرح کرد و از مسئولان خواست این مهم را در دستور کار قرار بدهند.

مقامات جمهوری اسلامی همواره در دهه‌های اخیر در مواجه با بحران‌های ارزی سعی کرده‌اند از ایده‌هایی همچون «حذف دلار از مبادلات» یا «جایگزینی سایر ارزها به جای دلار» سخن بگویند و برهمین اساس هم به تصویب برخی قوانین و دستورالعمل‌ها اداری بپردازند.

چندی پیش دستور محمد مخبر، معاون اول ابراهیم رئیسی در مورد ممنوعیت‌ عقد قرارداد به دلار با ورزشکاران و مربیان خارجی هم با اینکه به بهانه جلوگیری از انباشت شکایت‌ها در مجامع بین‌المللی ورزشی صورت گرفته بود، اما از نگاهی ناظران بخشی از ایده «دلار زدایی» از تعاملات مالی اقتصاد ایران دیده شده بود. ایده‌ای که تیتر اول روزنامه «عصر اقتصاد» در تهران در شماره چهارشنبه ۱۰ خرداد آن را اینگونه توصیف کرده بود: «دلار زدایی از اقتصاد ایران فقط یک رویاست.»

XS
SM
MD
LG