۱۷۰ درویش در بیمارستان بستری هستند؛ اتهام وابستگی دراویش به موساد و سی.آی.ای

درگیری اخیر پلیس با دراویش بعد از تجمع آرام دراویش در خیابان پاسداران تهران برای آزادی نعمت الله ریاحی آغاز شد.

در حالیکه یک نماینده مجلس در تازه‌ترین اتهام زنی به دراویش، آنها را وابسته به «موساد» و «سی.آی.ای» نامیده، منابع نزدیک به دراویش می گویند دست‌کم‌ ۱۷۰ نفر از آنها به دلیل شدت جراحات در حمله پلیس و نیروهای امنیتی هنوز در بیمارستان بستری هستند.

فرهاد نوری، فعال حقوق دراویش درباره وضعیت دراویش بازداشت شده در حمله ماموران به خیابان پاسداران تهران به «کمپین حقوق بشر در ایران» گفت: ۱۷۰ نفر از دراویش به دلیل ضرب و شتم وارده در ۴ بیمارستان تهران بستری هستند.

جمعی از دراویش گنابادی روز دوشنبه هفته گذشته در اعتراض به تداوم بازداشت درویش سالخورده، نعمت الله ریاحی، مقابل کلانتری خیابان پاسداران تجمع کرده و شعار دادند.

این تجمع در ادامه با دخالت نیروهای یگان ویژه به خشونت و درگیری شدید دراویش با ماموران منجر شد. منابع رسمی ایران بعد اعلام کردند سه مأمور پلیس در حمله یک اتوبوس کشته شدند و دو نیروی بسیجی هم در جریان این وقایع جان خود را از دست داده اند. از دراویش هم یک نفر کشته شد.

مقام های قضایی تهدید به برخورد با دراویش کرده اند.

همزمان روز سه شنبه ۸ اسفند ابوالفضل حسن بیگی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، با اشاره به حادثه هفته گذشته خیابان پاسداران گفت، گروهی از دراویش به «موساد» و «سی.آی.ای» وابسته هستند.

در جریان آن درگیری، دراویش که از نورعلی تابنده با عنوان قطب دراویش گنابادی یاد می‌کنند در اعتراض به تجمع خودروها و ماموران لباس شخصی و امنیتی اطراف نورعلی تابنده، خواستار بازگشت وضعیت محل به حالت عادی بودند. در نهایت پس از نزدیک به یک روز ناآرامی در خیابان محل زندگی نورعلی تابنده، ماموران امنیتی محل را ترک کرده و نیروهای پلیس برای جلوگیری از درگیری‌های بیشتر مستقر شدند.

طی سال‌های اخیر تعداد زیادی از دراویش گنابادی به اتهام‌‌های امنیتی بازداشت و زندانی شده‌اند.

دولت ایالات متحده آمریکا و نهادهای بین المللی مدافع حقوق بشر اقدام ایران در سرکوب و نقض حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی را بارها محکوم کرده‌اند.

در آخرین گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره نبود آزادی های دینی در برخی نقاط جهان از جمله ایران به آزار دراویش و نقض حقوق آنان اشاره شده و آمده است: ایالات متحده همچنان صدای کسانی خواهد بود که -در ایران و سراسر جهان- خواهان زندگی مسالمت آمیز در راستای باورهای وجدانی خویش هستند.