بنا بر آمار وزارت بهداشت ایران، در ۱۰ روز اخیر به طور متوسط هر ساعت ۳۰۲ نفر به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
بررسی آمار رسمی کرونا نشان میدهد که در ۴۸ ساعت گذشته، نرخ ابتلای روزانه ۳۶.۶ درصد افزایش یافته است و نرخ بستری روزانه نیز رشدی ۱۱ درصدی داشته است.
به گفته مسعود مردانی، عضو کمیته علمی کرونا در ایران، اگرچه حجم بیماران سرپایی کاهش یافته، اما تختهای بستری هنوز در اشغال بیماران بدحال است و مرگ و میرهای کنونی به دلیل حضور این بیماران در بخش مراقبتهای ویژه است.
در حال حاضر، سه هزار و ۵۷۲ نفر در ایران تحت مراقب ویژه قرار دارند.
تهران نیز در هفته نخست اسفند روندی صعودی را تجربه کرد و میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در پایتخت کمتر از میانگین کشوری و حدود ۵۴ درصد برآورد شده است.
در حالی که آمار مرگ و میر ناشی از ابتلا به کرونا در ایران نیز نسبتا ثابت مانده است، تزریق دز سوم واکسن تنها به ۲۸ درصد رسیده است و بالای ۲۴ میلیون نفر از افراد واجد شرایط هنوز دز یادآور را دریافت نکردهاند.
عده زیادی از مردم به تزریق واکسنهای دارای مجوز سازمان بهداشت جهانی تمایل دارند، در حالی که به نظر میرسد بیشتر واکسنهای تولید داخل برای دز یادآور ارائه میشوند.
این در حالی است که چندی پیش وزرات بهداشت ایران ۸۲۰ هزار دز واکسن آسترازنکا وارداتی از لهستان را به دلیل این که از «مبدأ آمریکا» به ایران فرستاده شده و «غیرمجاز» بود، پس فرستاد.
همچنین ببینید: ایران ۸۲۰ هزار دز واکسن اهدایی لهستان را پس فرستاد؛ وزارت بهداشت: «مبدأ» آن آمریکا بود
از سوی دیگر، وزیر بهداشت ایران واکسیناسیون در ایران را با کشور آمریکا مقایسه کرده است. بهرام عیناللهی گفته است «بیش از ۹۲ درصد ایرانیان دز اول واکسن را دریافت کردهاند، در حالی که این میزان در آمریکا ۶۰ درصد است.»
این در حالی است که آمار رسمی نشان میدهد در ایران حدود ۷۵ درصد دز نخست را تزریق کردهاند. برآورد تزریق دز نخست واکسن در آمریکا ۷۷.۱ درصد است.
وزارت بهداشت ایران آمار تفکیکی واکسیناسیون را ارائه نمیدهد و مشخص نیست نرخ واکسیناسیون در هر گروه سنی چه قدر است.
[منابع: رسانههای ایران]