لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۱۵ مهر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۹

کرونا در ایران | خروج ۱۵۳ شهر از وضعیت قرمز؛ مقام بهداشتی: شرایط همه‌گیری «غیرعادی» است


آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از ۸ تا ۹ اسفند، ۲۰۷ نفر دیگر در اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و مجموع قربانیان کووید-۱۹ در کشور را به ۱۳۶ هزار و ۸۳۸ نفر رساندند. همچنین ۳ هزار و ۹۵۲ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

در حالی که ۱۵۳ شهر ایران از وضعیت قرمز کرونا خارج شده‌اند، مجید مختاری، عضو کمیته علمی کرونا، می‌گوید آمار مرگ و میر در کشور مربوط به موارد ابتلای ۲ تا ۳ هفته قبل است. شرایط کنونی پاندمی در ایران را «غیرعادی» توصیف کرد و در عین حال ابراز امیدواری کرد که «روند آرام کاهش در مرگ و میر را هم شاهد خواهیم بود.»

رنگبندی شیوع کرونا در ایران بر اساس آمار بستری صورت می‌گیرد. بسیاری از اپیدمیولوژیست‌ها معتقدند هستند این معیار دقیقی برای بررسی شیوع ویروس نیست. پیشتر، رئیس کمیته اپیدمیولوژی کرونا در ایران گفته بود در رنگبندی باید عوامل دیگر مثل میزان رعایت پروتکل‌ها، جابه‌جایی جمعیت، گردش ویروس و نوع واریانت غالب نیز در نظر گرفته شوند.حمید سوری گفت چون محاسبه این موارد برای کل شهرهای کشور دشوار است از روش «آسان‌تر» استفاده می‌کنند.

در حالی که کارشناسان بهداشتی مردم را به تزریق دز سوم برای پیشگیری از بیماری وخیم و مرگ در پی شیوع امیکرون تشویق می‌کنند، روند تزریق دز سوم واکسن در ایران در چند روز اخیر نزولی بوده است. آمار منتشر شده نشان می‌دهند هنوز حدود ۲۴ میلیون نفر از افراد واجد شرایط دز سوم را نزده‌اند.

از طرفی، در‌ موج ششم کرونا در ایران ، کودکان بیشتری درگیر بیماری شدند.

خبرگزاری ایسنا با انتشار تصاویری از بیمارستان ابوذز اهواز گزارش داده‌ است که میزان مراجعه و بستری در این بیمارستان اطفال افزایش یافته است.

آمار واکسیناسیون در کودکان زیر ۱۲ سال در ایران نیز همچنان پایین است.

وزارت بهداشت ایران دو واکسن سینوفارم و پاستوکووک را برای خردسالان توصیه کرده است اما شواهد علمی این واکسن‌ها را منتشر نکرده‌ است و همین، به تردید والدین‌ نسبت به تزریق واکسن به فرزندانشان دامن زده است.

با این حال بسیاری از پزشکان و کارشناسان معتقدند به دلیل خطرات کرونا برای خردسالان، تزریق واکسن بهتر از عدم تزریق آن است.

کوبا، ۹۶ درصد از کودکان ۲ تا ۱۸ سال را با واکسن سوبرانا-۲ که به نام پاستوکووک در ایران عرضه می‌شود واکسینه کرده است و داده‌های رسمی دولت کوبا نشان می‌دهد عارضه جانبی جدی در کودکان واکسینه شده‌ گزارش نشده است.

کوبا هنوز داده‌های آزمایشی فاز آخر در مقیاس گسترده را منتشر نکرده است. سازمان بهداشت جهانی نیز هنوز منتظر دریافت اطلاعات در مورد استراتژی و جدول زمانی ارسال داده‌های واکسن‌های تولید کوبا است.

این نهاد بین‌المللی واکسن سینوفارم را نیز تنها برای افراد بالای هجده سال توصیه کرده است.

XS
SM
MD
LG