موارد ابتلا و بستری کرونا در کشور در روزهای اخیر و بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت ایران افزایش یافته است. این در حالی است که رئیس کمیته کشوری همهگیری کرونا میگوید «زائران حج و عتبات» ممکن است «عامل بیماریزای کرونا» باشند.
تازهترین آمارها نشان میدهد که در هفته نخست تیر، ده استان کشور با افزایش بیماران بستری روبرو شدهاند و شمار موارد بستری به ۳۱۱ نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، استانهای تهران، کرمان، خوزستان، اصفهان و هرمزگان بیشترین افزایش بستری را داشتهاند.
در عین حال، کرمان، هرمزگان و خراسان شمالی بیشترین موارد بستری به ازای هر صد هزار نفر را داشتهاند. در این میان بیشترین موارد فوتی در هفته گذشته در استان تهران ثبت شده است.
آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان میدهد در شبانهروز گذشته، ۲۵۱ بیمار جدید شناسایی شده است که ۶۵ نفر از آنها بستری شدهاند.
این در حالی است که میزان تست روزانه کرونا در ایران نیز به سطح پایینی رسیده است و بسیاری از موارد ابتلا، ناشناخته باقی میمانند.
موارد مثبت کرونا میان زائران؛ نقشه رنگبندی «نادرست» است
رئیس کمیته کشوری همهگیری کرونا میگوید زائران حج و عتبات ممکن است «عامل بیماریزای کرونا» باشند.
حمید سوری گفت ۳۰ تا ۴۰ درصد موارد در میان مسافران عراق مثبت بوده است و خواستار «مدیریت» بیماری در کشور شد.
حمید سوری بار دیگر تأکید کرد که رنگبندی شهرها و تحلیلها بر اساس شمار جانباختگان و بستریها در کشور «نادرست» است.
در رنگبندی جدید شیوع کرونا در ایران، شمار شهرهای زرد (نسبتا پرخطر ) از ۹۱ به ۱۰۵ شهر افزایش یافته و به این ترتیب، تعداد شهرهای آبی (عادی) به ۳۴۳ شهر کاهش پیدا کرد.
مینو محرز، عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا نیز گفته است که این رنگبندی «قابل اعتماد» نیست.
خانم محرز میگوید رنگبندیها «به شدت متغیر» هستند مثلا اعلام میکنند این تعداد شهر آبی است اما دو روز بعد تعداد این شهرها کاهش پیدا میکند.
این عضو کمیته کشوری مقابله با کرونا همچنین گفت که از دیدن جمعیت زیادی از مردم که ماسک نمیزنند «وحشت» کرده است. او گفت ۹۵ درصد از مردم ماسک نداشتند و ادامه این روند، «وحشتناک» خواهد بود.
توقف خط تولید واکسنهای ایرانی
در عین حال، آمار تزریق دز سوم واکسن در ایران همچنان پایین است و مقامات وزارت بهداشت در پی تزریق دز چهارم به همه مردم هستند.
از طرفی، واردات واکسن در ایران ماهها است متوقف شده است و به گفته یک عضو کمیته واکسیناسیون کرونا، خط تولید واکسنهای ایرانی نیز متوقف شده است.
مصطفی قانعی گفت دلیلی وجود ندارد وقتی مصرفی نیست تولید صورت گیرد.
قانعی، میزان واکسنهای انبار شده در کشور را بیش از ۴۰ میلیون دز اعلام کرد.
چندی پیش بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت ایران، در واکنش به واکسنهای مانده در انبار گفته بود اگر شرکتی واکسن اضافه تولید کرده باشد، «به خودش مربوط است» و این وزارتخانه بر اساس قراردادهای منعقدشده واکسنها را تهیه میکند.»
همچنین ببینید: واکسن ایرانی ۹ برابر قیمت واکسن جهانی تمام شده است
وزارت بهداشت ایران از صادرات واکسن برکت به کشورهای نیکاراگوئه و ونزوئلا خبر داده است. جمهوری اسلامی ایران، ۱۰۰ هزار دز واکسن به ونزوئلا و ۲۰۰ هزار دز واکسن به نیکاراگوئه فرستاده است.