وزارت بهداشت ایران نسبت به افزایش موارد ابتلا و بستری کرونا در کشور هشدار داده است. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت زیرمجموعه BA.۵ امیکرون در کشور رو به افزایش است. این همان زیرمجموعهای است که منجر به افزایش موارد ابتلا در اروپا و آمریکا شده است.
دادههای مرکز پزشکی هاروارد نشان میدهد دو زیرمجموعه BA.۴ و BA.۵ از واکنش آنتیبادیها در افرادی که قبلاً به کرونا مبتلا شدهاند و همچنین از واکنش سیستم ایمنی افراد واکسینه شده میگریزند.
محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت از پزشکان خواست تا افراد مشکوک به کرونا را برای تست ارجاع دهند.
در هفتههای اخیر، میزان تست روزانه کرونا به ازای هر هزار نفر در ایران به سطح پایینی رسیده است. به این ترتیب، بسیاری از موارد ابتلا ناشناخته باقی میمانند و به آمار رسمی راه پیدا نمیکنند.
آمار قطعی موارد مثبت کرونا در ایران در روز منتهی به نهم تیرماه، ۵۲۹ مورد اعلام شد. این رقم در روز چهارم تیر ۱۳۶ نفر بود و حدود دو هفته پیش در روز ۲۴ خرداد ۱۶۲ نفر اعلام شده بود.
در حالی که کارشناسان بهداشتی نسبت به افزایش موارد ابتلا و بستری در کشور هشدار دادهاند، ستاد ملی مقابله با کرونا، توصیه استفاده از ماسک در فضاهای باز را لغو کرده است.
وزارت بهداشت ایران در نقشه رنگبندی جدید شیوع کرونا شمار شهرهای زرد (نسبتا پرخطر ) را از ۹۱ به ۱۰۵ شهر افزایش داد و به این ترتیب، تعداد شهرهای آبی (عادی) به ۳۴۳ شهر کاهش پیدا کرد.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت ایران همچنین از نرخ پایین واکسیناسیون کودکان زیر ۱۲ سال خبر داد.
در ایران دو واکسن سینوفارم و پاستوکووک به کودکان تزریق میشود در حالی که وزارت بهداشت ماههاست واردات واکسن را متوقف کرده است و تمرکز خود را بر مصرف واکسنهای داخلی گذاشته است.
از آنجا که آمار تفکیکی واکسنها به طور دقیق ارائه نمیشود مشخص نیست موجودی هر واکسن در کشور چقدر است.
بسیاری از والدین به دلیل عدم دسترسی به نتایج آزمایشهای بالینی واکسنهای موجود نسبت به تزریق آن به کودکان خود تردید دارند.
درحال حاضر واکسن سینوفارم برای افراد بالای ۱۸ سال مجوز مصرف اضطراری سازمان بهداشت جهانی را دارد.