کرونا در ایران | بستری شدن ۳۴۷۷ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه؛ هشدار نسبت به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها

وزارت بهداشت ایران از روز ۲۴ آبان تا ۲۵ آبان، ۶ هزار و ۴۳۰ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد. به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۵۱ هزار و ۶۴۲ نفر رسید.

همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۳۴ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان کرونا را به ۱۲۸ هزار و ۴۰۶ نفر رساندند. این در حالی است که بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور‌ معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است. 

وزارت بهداشت ایران شمار بیمارانی که در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند را سه هزار و ۴۷۷ نفر اعلام کرده است.

در حال حاضر، ۲۶ شهر کشور در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) ، ۸۷ شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر) ، ۲۲۲ شهر در وضعیت زرد (خطر متوسط) و ۱۱۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفته است که در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اردبیل بستری شدند و ۴ بیمار جان خود را از دست دادند.

شهرام حبیب‌زاده، شمار کل بیماران بستری در استان اردبیل را ۱۷۲ نفر عنوان کرد و گفت از این تعداد، ۴۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی یزد نیز با اشاره به بستری شدن بیش از ۸۷ بیمار «مشکوک به کرونا»، از فوت ۶ نفر دیگر در اثر ابتلا به این بیماری در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.

ابراهیم سلمانی گفت هم‌ اکنون ۴۳۸ بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستان‌های استان یزد بستری هستند که ۹۴ نفر از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.

خبرگزاری تسنیم از «زنگ خطر موج ششم» در استان کرمان خبر داده است. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفته است که شمار بیماران بستری در بیمارستان‌های استان کرمان به ۳۱۷ نفر رسیده و شمار بیماران روزانه «به طور چشمگیری» افزایش پیدا کرده و به ۹۰ مورد در روز رسیده است.

  • اتباع خارجی غیرمجاز، تهدیدی برای مهار کرونا

یک عضو ستاد ملی مقابله با کرونا «ورود غیرمجاز برخی اتباع خارجی به کشور» را تهدیدی برای شیوع بیشتر کرونا در کشور خوانده است.

مسعود مردانی گفت اتباع خارجی که به صورت غیرقانونی وارد کشور می‌شوند، عامل انتقال بسیاری از بیماری‌های واگیردار از جمله کرونا هستند و «باید فکری در این مورد کرد.»

در همین حال، روز دوشنبه ۲۴ آبان، نخستین محموله واکسن در قالب سازوکار «بشردوستانه» کوواکس سازمان بهداشت جهانی که به منظور افزایش پوشش واکسیناسیون پناهندگان تهیه شده است، از طریق فرودگاه بین المللی تهران، وارد کشور شد.

  • هشدار برخی از مسئولان بهداشتی نسبت به بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها

در حالی که پوشش کامل واکسیناسیون عمومی در ایران تنها به ۶۲ درصد رسیده و نگرانی‌ها بابت وقوع موج ششم بالا گرفته است، تغییری در برنامه بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها ایجاد نشده است.

رئیس دانشکده بهداشت و مدیر گروه اپیدمولوژی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از تصمیم بازگشایی تجمعات و مراکز آموزشی انتقاد کرده است و می‌گوید این تصمیمات نشان می‌دهند «ماهیت کرونا را نشناخته‌ایم.»

محمدرضا مراثی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا گفت :«هنوز شواهد علمی متقن و دقیقی مبنی بر کنترل بیماری وجود ندارد.»

او افزود برخی مسئولان کشور می‌‌گویند بیماری تحت کنترل است و نوید تجمعات بیشتر را می‌دهند، در حالی‌ که این «اشتباه استراتژیک بزرگی» است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز تأکید کرده است که با بازگشایی مدارس افرادی که واکسن را دریافت نکرده‌اند می‌توانند «کانون انتقال بیماری به دانش آموزان» باشند.

ناصر عمادی افزود ۲۸۰ هزار مازندرانی تمایلی به تزریق واکسن کرونا ندارند.

از طرفی، محمد علی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز گفته است که امکانات دانشگاه ها اجازه اینکه «یک‌ مرتبه همه دانشجویان بتوانند حضور داشته باشند» را نمی دهد.

پیشتر، بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت ایران ضمن اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران، دارای دو هزار و ۵۰۰ دانشجو است و تنها برای هزار و ۷۰۰ دانشجو ظرفیت خوابگاهی وجود دارد گفته بود: «اگر دانشجویان گرفتار بیماری کرونا شوند اتاق ایزوله‌ای برای آنها در نظر گرفته می‌شود.»