وزارت بهداشت ایران از روز ۲۳ آبان تا ۲۴ آبان، ۷ هزار و ۴۹۴ بیمار جدید مبتلا به کووید-۱۹ را تأیید کرد.
به این ترتیب، مجموع مبتلایان کرونا در ایران به ۶ میلیون و ۴۵ هزار و ۲۱۲ نفر رسید.
همچنین در ۲۴ ساعت گذشته، ۱۰۵ بیمار دیگر جان خود را از دست دادند و مجموع جانباختگان کرونا را به ۱۲۸ هزار و ۲۷۲ نفر رساندند.
این در حالی است که بسیاری از جمله تعدادی از خود مقامات کشور معتقدند آمار واقعی مرگ و ابتلا در ایران چند برابر ارقام رسمی است.
وزارت بهداشت ایران در روز هشتم مهر ماه از عبور از خیز پنجم کرونا در کشور خبر داده بود.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا نیز اوایل مرداد گفته بود موارد مرگ ناشی از ابتلا به کووید-۱۹ در آبان ماه به زیر ۵۰ نفر خواهد رسید.
در حال حاضر، ۲۶ شهر کشور در وضعیت قرمز (بسیار پرخطر) ، ۸۷ شهر در وضعیت نارنجی (پرخطر) ، ۲۲۲ شهر در وضعیت زرد (خطر متوسط) و ۱۱۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
- وضعیت «نگرانکننده» وسایل حمل و نقل عمومی
یک عضو کمیته علمی کرونا وضعیت حمل و نقل عمومی را در رابطه با شیوع ویروس «نگرانکننده» توصیف کرده است و در این مورد هشدار داده است.
مسعود یوسفیان میگوید آماری از سهم حمل و نقل عمومی در ابتلا به کرونا در دست نیست.
او افزود اجرای طرح ترافیک و تغییر ساعات آن، به حمل و نقل عمومی فشار وارد میکند و این در حالی است که حمل و نقل عمومی از جمله اماکنی است که به راحتی میتواند باعث انتقال ویروس کرونا شود.
این در حالی است که دستور منع تردد شبانه همچنان پابرجا است و این موضوع، با آغاز فصل سرما، منجر به تراکم بیشتر جمعیت در وسائل نقلیه عمومی میشود.
رئیس پلیس راهور تهران میگوید طرح ممنوعیت تردد شبانه دیگر تأثیرگذار نیست. محمدحسین حمیدی گفت: «این طرح اثر خودش را در مقطعی گذاشت، اکنون ترددهای شبانه خیلی کم نشده، راه فرار آن را پیدا کردند.»
برخی معتقدند حکومت از جریمههای ناشی از عدم رعایت محدودیت تردد شبانه سود میبرد و از همین رو آن را لغو نمیکند.
عدهای از شهروندان میگویند کاش درآمد حاصل از جریمهها صرف امور ضروری میشد.
عدهای نیز گمان میکنند دلیل عدم لغو منع تردد شبانه، ایجاد محدودیت تردد به ویژه در سالگرد اعتراضات آبان ماه باشد.
پیشتر، خبرگزاری ایسنا به نقل از کمال هادیانفر، رئیس پلیس راهور، گزارش داده بود که حدود ۴۵۰ میلیارد تومان بابت نقض محدودیتها، قرنطینهها، و تردد شبانه در دوران کرونا به حساب دولت واریز شده است.
او همچنین گفته است که ماهانه، حدود ۲۰۰ میلیارد تومان فقط از منع تردد شبانه کسب می شود.
رئیس پلیس راهور ضمن اشاره به این که از درآمد کسب شده، مبلغی به حساب پلیس واریز نشده است گفت وزارت کشور در پاسخ به لغو این محدودیت گفته است که تا تلفات ویروس کرونا به زیر ۱۰۰ نفر نرسد، این مصوبه تغییر نخواهد کرد.
- جعل کارت واکسیناسیون برای مسافران خارج از کشور؛ کاهش مراجعه تزریق دز اول واکسن
مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد، و پاسخگویی به شکایات وزارت بهداشت از وجود «یک فرم» خبر داد که به امضای چند نفر، از جمله نیروهای بازرسی دانشگاهها، میرسید تا عنوان واکسن فردی را که میخواست به خارج از کشور سفر کند به آسترازنکا تغییر دهند.
علیرضا رحیمنیا گفت نیروی کافی برای نظارت بر مراکز واکسیناسیون در سطح گسترده وجود ندارد.
در حال حاضر، بسیاری از کشورها واکسنهای مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی مانند آسترازنکا، سینوفارم و کووکسین هند را برای ورود مسافران میپذیرند و تعدادی از کشورهای اروپایی نیز تنها آسترازنکا و سه واکسن تأیید شده در آمریکا – فایزر، مدرنا، و جانسون- را قبول دارند.
در ایران تاکنون ۵۵ میلیون و ۸۶۰ هزار و ۶۵ نفر دز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
همشهری آنلاین در گزارشی خبر داده است که از جمعیت هدف واکسیناسیون (بالای ۱۲ سال) ، هنوز بیش از ۱۲ میلیون نفر برای تزریق اولین دز واکسنشان مراجعه نکردهاند و آمار مراجعه روزانه برای تزریق دز اول به زیر ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.
بر اساس این گزارش، چهار استان خوزستان، کردستان، قم، و سیستان و بلوچستان هنوز به پوشش ۵۰ درصدی واکسیناسیون نرسیدهاند.
به گفته کارشناسان، برای رسیدن به ایمنی جمعی به ویژه در شرایط شیوع گونه مسری دلتا، بالای ۸۰ درصد از جمعیت دو دز وگروههای آسیبپذیر سه دز واکسن را دریافت کرده باشند.
در ایران، پوشش واکسیناسیون کامل جمعیت بالای سال به حدود ۶۲ درصد رسیده است.