سپاه پاسداران: دو نفتکش دیگر در خلیج‌‌فارس توقیف شدند؛ آمریکا: «صحت ادعا» قابل تامل است

نفتکش

نیروی دریایی سپاه پاسداران مدعی شد در دو روز گذشته، دو نفتکش خارجی را در آبهای خلیج‌فارس توقیف کرده و ۳۷ خدمه آنها را بازداشت کرده است.

محمدشریف شیرعلی، جانشین فرمانده منطقه سوم دریایی سپاه، روز جمعه ۲۴ شهریور اعلام کرد این دو نفتکش با پرچم‌های کشورهای پاناما و تانزانیا و با نام‌های تجاری «استیون» و «کرون» تردد می‌کردند.

اما بنا به گفته یک سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا که در بحرین مستقر است صحت این ادعا قابل تأمل است. این سخنگو در پاسخ کتبی به صدای آمریکا گفته است ناوگان پنجم از خبر منتشر شده توسط جمهوری اسلامی مطلع هستند، اما نشانه‌ای از صحت آن مشاهده نکرده است.

این سخنگو افزوده که گزارشی از هیچ شرکت کشتیرانی یا از شرکای منطقه با مضمون اینکه یکی از نفتکشهای آنها توقیف شده، دریافت نشده است.

نیروی دریایی سپاه پاسداران شناورهای توقیف‌شده را به حمل سوخت قاچاق ایران متهم کرده و گفته است آنها با دستور قضائی توقیف شده‌اند.

به گفته جانشین فرمانده منطقه سوم دریایی سپاه، این دو نفتکش خارجی به بندر ماهشهر و پایگاه اروند منتقل شده‌ و ۳۷ خدمه آنها هم به مقام‌های قضائی تحویل داده شده‌اند.این مقام نظامی به ملیت بازداشت‌شدگان اشاره‌‌ای نکرده است.

مقام‌های نظامی آمریکا به تازگی اعلام کردند که جمهوری اسلامی ایران در دو سال گذشته برای توقیف حدود ۲۰ کشتی حامل پرچم‌های بین‌المللی در آبهای خلیج فارس دست به عملیات زده است.

تیموتی هاوکینز، سخنگوی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، در مردادماه سال جاری درباره تشدید خطر توقیف شناورها در تنگه هرمز از سوی نیروهای حکومت ایران هشدار داد.

آمریکا اعلام کرده که در روز ۱۴ تیرماه سال جاری از عملیات نیروی دریایی ایران برای توقیف دو نفتکش تجاری در آبهای بین‌المللی نزدیک دریای عمان جلوگیری کرده است.

ائتلاف نیروهای دریایی به رهبری آمریکا هم بتازگی از کشتی‌های تجاری خواسته بود برای درامان ماندن از خطر توقیف تا حد امکان از آبهای قلمرو ایران دوری کنند.

مقام‌های واشنگتن در واکنش به توقیف نفتکش‌ها به وسیله نیروهای مسلح ایران، در مردادماه سال جاری اعلام کرد بیش از سه هزار نیروی نظامی خود را همراه با دو کشتی جنگی راهی دریای سرخ کرده است.

خبرگزاری فرانسه هم گزارش داده که آمریکا برای تضمین امنیت تردد تانکرهای تجاری از خلیج فارس سرگرم بررسی استقرار شماری از نیروهایش در این شناورها است.

اقدامات ایذایی نیروهای دریایی جمهوری اسلامی در حمله به کشتی‌های تجاری خارجی از جمله توقیف شناورها موجب شد ایران میزبانی مراسم روز جهانی دریانوردی را از دست بدهد.