خبرگزاری مهر از احضار ۱۴ تن از گردانندگان صفحات مجازی در بوشهر و تشکیل پرونده قضائی برای آنها در پی انتشار مطالبی از سوی آنها در ارتباط با سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی خبر داد.
حیدر سوسنی، فرمانده انتظامی شهرستان بوشهر، ضمن اعلام این خبر گفت محتوای ۴۵ صفحه مجازی متعلق به این افراد نیز حذف شده است.
او از این افراد با عنوان «برهمزنندگان امنیت روانی» یاد کرد و افزود پس از احضار به مراجع قضائی از آنها تعهد گرفته شده است.
خبرگزاری مهر به هویت احضارشدگان اشارهای نکرده است.
این در حالی است که پلیس امنیت عمومی شهرستان فومن در استان گیلان نیز هفت کاربر فضای مجازی را در ادامه برخورد با واکنش های عمومی به خبر مرگ ابراهیم رئیسی و به دلیل انتشار محتوا و تصاویر مرتبط با آن، به اتهام «تشویش اذهان عمومی» بازداشت کرد.
به گزارش سایت «دیدهبان ایران»، فرمانده انتظامی شهرستان فومن روز شنبه پنجم خرداد، درباره بازداشت شش مرد و یک زن شهروند فعال در فضای مجازی گفت که «ماموران پلیس امنیت عمومی با رصدهای صورت گرفته و انجام اقدامات فنی» آنها را در «عملیاتی جداگانه شناسایی و دستگیر» کردند.
براساس گزارشها، موج تازه احضار و بازداشت دهها کاربر فضای مجازی، پس از تهدید پلیس فتا و رئیس پلیس سایبری به واکنش شهروندان درباره حادثه مرگ ابراهیم رئیسی و همراهانش در شهرهای مختلف ایران ادامه دارد.
در همین ارتباط، در ادامه تهدید و بازداشت شهروندانی که شادمانی خود را در فضای مجازی ابراز کرده اند؛ حسابهای بانکی شیرین نجفی، خواهر حدیث نجفی از کشتهشدگان اعتراضات به کشته شدن مهسا امینی در استان البرز، «به دستور مراجع قانونی» بسته شد.
همچنین ببینید: رئیسی پس از مرگ هم در کانون «طنز» کاربران؛ از لغزشهای زبانیاش تا «گافهای» طرفدارانشفاطمه حیدری، خواهر دادخواه جواد حیدری از کشتهشدگان سرکوب اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، اعلام کرد که حسابهای بانکی شیرین نجفی «به دلیل واکنش به مرگ رئیسی» بسته شده است.
براساس گزارش خبرگزاری حکومتی «ایسنا» در دوم خرداد، مهدی بخشی، دادستان کرمان، اعلام کرد که ۲۸۸ کاربر شبکههای اجتماعی به عنوان «فعال مجازی و لیدر» تحت عنوان «برخورد کمیته امنیت روانی دادسرا با توهینکنندگان و برهمزنندگان امنیت روانی جامعه» شناسایی شده اند و علاوه بر «تذکر و ارشاد تلفنی» ۲۵۴ تن از آنان، «هشت نفر» نیز به نهادهای قضایی احضار شدند.
همچنین، سازمان اطلاعات انتظامی استان گلستان اعلام کرد که دو فعال رسانهای را به دلیل اظهارنظر درباره مرگ ابراهیم رئیسی بازداشت کردهاند.
به گزارش خبرگزاری حکومتی «مهر»، «دو مدیر تارنما» به دلیل آنچه «انتشار مصادیق توهینآمیز و شایعهپراکنی» درخصوص کشته شدن ابراهیم رئیسی و همراهان او خوانده شده، بازداشت شدند.
سازمان اطلاعات انتظامی استان گلستان همچنین گفت با آنچه «رصد تخصصی و اشراف اطلاعاتی بر فعالیتها در فضای مجازی» نامید، با کسانی که درباره خبر مرگ رئیسی اظهارنظر میکنند، با عنوان «بر هم زدن امنیت روانی جامعه» برخورد خواهد کرد.
در همین زمینه، روزنامه «هممیهن»، به نقل از وحید مجید، رئیس پلیس «فضای تولید و تبادل اطلاعات فراجا» که با نام اختصاری «فتا» شناخته میشود، اقدام به تذکر، احضار و بازداشت شهروندان به دلیل ابراز نظر درباره مرگ ابراهیم رئیسی را «در راستای پاکسازی فضای مجازی» اعلام کرد.
شادمانی ایرانیان از مرگ ابراهیم رئیسی بر اثر سقوط هلیکوپتر در فضای مجازی بازتاب گستردهای داشته است و برخی کاربران با عبارات و روایات طنزآمیز به این واقعه واکنش نشان دادهاند؛ این واکنشها به محافل بینالمللی نیز کشیده شده است.
پیش از این، شماری از خانوادههای دادخواه با انتشار ویدئوهایی از رقص و شادی به سقوط هلیکوپتر و مرگ ابراهیم رئیسی واکنش نشان دادند؛ به گفته برخی از آنان، مقامات جمهوری اسلامی برخی از دادخواهان را تهدید کردهاند که «برای واکنشهایتان بازداشتتان میکنیم.»
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی، رقص و شادمانی ایرانیان خارج از ایران نیز در واکنش به مرگ ابراهیم رئیسی ادامه دارد.