لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۰۸

رئیسی پس از مرگ هم در کانون «طنز» کاربران؛ از لغزشهای زبانی‌اش تا «گافهای» طرفدارانش


ابراهیم رئیسی که در زمان حیاتش با اشتباه‌ها و لغزش‌های زبانی فراوان در سخنرانی‌های خود، محور طنزپردازی کاربران فضای مجازی بود، بعد از مرگ نیز به واسطه اقدامات هوادارانش دستمایه طنز کاربران شده است.

هشتمین رئیس دولت در جمهوری اسلامی که نتوانست دوره چهار ساله ریاست جمهوری‌اش را به پایان برساند و در مناظره‌های قبل از انتخابات از طرف یکی از رقبا به تحصیل تا کلاس ششم متهم شده بود با مجموعه‌ای از «گافها» در طول دوران ریاستش بر دولت مورد تمسخر رقیبان داخلی و طنزپردازی کاربران فضای مجازی قرار داشت.

پرپکانی، لوکوموتیر، مگاواماتا، پرسش درباره «ناهار خوردن» شرکت‌کنندگان در یک نمایشگاه و استفاده از واژه «حلقوم رهبری» از مشهورترین گافهای ابراهیم رئیسی در دوران حیات و مسئولیت او در دولت و قوه‌قضائیه بود.

دوره حدودا یک هفته‌ای سقوط تا تدفین ابراهیم رئیسی نیز خالی از اتفاقات خنده‌دار و طنزپردازی کاربران فضای مجازی و مردم نبود. حادثه سقوط بالگرد او و همراهانش در جنگلهای شمال‌غرب ایران و زمان طولانی حدودا ۱۷ ساعته برای یافتن اثری از آنها دستمایه شوخی کاربران با مفقودشدگان و حیوانات جنگل شد و کاربران هشتگ «هلیکتلت» را در فضای مجازی بالا آوردند.

پس از پیدا شدن اجساد آنها و در مراسم تشییع و پیکرگردانی نیز طرفداران حکومت و هوادارن رئیسی برای او سوژه‌های طنز ساختند. در یکی از تصویرها یکی از شرکت‌کنندگان تابلونوشته‌ای در دست گرفته بود که بر روی آن نوشته بود:«رئیس جمهوری شش کلاسه‌ ما فارغ‌التحصیل شد.»

در ویدیویی دیگر نیز «شیون» و بر سر زدن یک حامی حکومت برای مرگ ابراهیم رئیسی و پاره شدن بخش پشتی شلوار یکی از سربازان بالای سر تابوت امام جمعه تبریز و رژه‌ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی در این مراسم سوژه طنازی کاربران شد.

پس از تدفین هم این موج فروکش نکرد و هوادارن حکومت و دوست‌داران ابراهیم رئیسی به سوژه‌‌پردازی ادامه دادند.

روز جمعه ۴ خرداد تصاویری از سطح شهر مشهد منتشر شد که در بنری نصب شده بر روی یک پل عابر پیاده، ابراهیم رئیسی را «رئیس جمهور ۴ درصدی» می‌خواند. این بنر طوری نصب شده که کلمه ابراهیم رئیسی «شهید جمهور» را در زیر کلمه «۴ درصدی» دارای مفهومی ابهام‌آمیز می‌کند. برخی کاربران می‌گویند «۴ درصدی» تکه‌ای باقی‌مانده از بنری است که قبلا روی پل قرار داشته است.


و در اقدامی دیگر باز هم در مشهد، قرارگیری دو بنر روی یکدیگر این جمله را خلق کرد: «مسافر بزرگ‌ترین ترن هوایی کشور باشید، رئیسی شهادتت مبارک.»

ابراهیم رئیس‌الساداتی مشهور به ابراهیم رئیسی متولد ۲۳ آذر ۱۳۳۹ در مشهد بود. او که از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ به‌عنوان هشتمین رئیس دولت در جمهوری اسلامی فعالیت می‌کرد، روز ۳۰ اردیبهشت پس از افتتاح سد قیز قلعه‌سی در مرز ایران و جمهوری آذربایجان ،در مسیر بازگشت در جنگل‌های ارسباران در سانحه سقوط بالگرد کشته و پنجشنبه سوم خرداد در مشهد به خاک سپرده شد.

XS
SM
MD
LG