موسسه «علم و امنیت بینالمللی» در واشنگتن دیسی، در گزارش روز سیزدهم سپتامبر (۲۲ شهریور) خود، در تحلیلی موشکافانه از گزارش جداگانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران حداکثر طی یک ماه خواهد توانست به اورانیوم غنیشده مورد نیازش برای ساخت سلاح دست یابد.
این گزارش فاصله جمهوری اسلامی ایران با دستیابی به بمب اتم را «بسیار کم» دانسته است.
این گزارش بر اساس تحلیل دادهها مینویسد، ممکن است ایران دومین مرحله از اورانیوم مورد نیاز برای تولید سلاح را در زمانی کمتر از سه ماه و سومین میزان مورد نیازش را در کمتر از پنج ماه به دست بیاورد.
رافائل گروسی، دبیر آژانس بینالمللی اتمی، یکشنبه شب در بازگشت از تهران به وین، دستاورد سفرش را حل مشکل «قطع ارتباط با ایران» توصیف کرد و گفت، توافق آژانس با جمهوری اسلامی ایران یک راه حل دائمی نیست، بلکه «چارهای موقتی» برای فرصت یافتن جهت یافتن راه حل دیپلماتیک برای حل مسائل است.
آقای گروسی روز دوشنبه در وین نسبت به پاسخگو نبودن ایران عمقیا ابراز نگرانی کرد و گفت، مواد هستهای در محلهایی در ایران وجود دارد که برای آژانس نامعلوم است.
در گزارش تحلیلی موسسه «علم و امنیت بینالمللی» نیز تأکید شده است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای هشدار به جامعه جهانی درباره برنامه اتمی جمهوری اسلامی ایران «زنگ خطر» را زده است.
از سویی، در ایران، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگویی با خبرگزاری مهر، اعلام کرد: «همه دسترسیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی به سایتهای هستهای ایران طبق قانون لغو تحریمها است.»
او با اشاره به دیدار محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، و رافائل گروسی، دبیرکل آژانس، این دیدار را با «شکلگیری ارادهها و تاکتیکهای جدید گروسی برای همکاری توأم با درک و منافع مشترک» ارزیابی کرد و ابراز امیدواری کرد که بیانیه آتی شورای حکام درباره فعالیت هستهای جمهوری اسلامی ایران «به دور از سیاسیکاری» و «مبتنی بر واقعیات» تنظیم شود.