دومین نشست وزیران امور خارجه کشورهای همسایه افغانستان به علاوه روسیه، روز چهارشنبه ۵ آبان در تهران برگزار شد و وزیران خارجه روسیه و چین به صورت مجازی در آن شرکت کردند.
مقامهای ایران در اظهارات خود به پیروی از رویکرد جامعه بینالملل، بر ضرورت تشکیل دولت فراگیر در کابل و رعایت استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی افغانستان تاکید کردند.
برخلاف نشست تیرماه که با شرکت نمایندگان طالبان و سه هیئت دیگر در تهران برگزار شد، وزارت امور خارجه ایران این بار از نمایندگان طالبان برای شرکت در اجلاس روز چهارشنبه دعوت نکرد.
در این نشست وزرای خارجه پاکستان، تاجیکستان، ازبکستان و ترکمنستان به صورت حضوری شرکت کردند و آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد در یک پیام تصویری، ضمن ابراز نگرانی از حملات و نقض حقوق بشر در افغانستان، بر وخامت روزافزون بحران انسانی در این کشور تاکید کرد.
محمد مخبر معاون اول رئیس جمهوری ایران در سخنرانی افتتاحیه نشست گفت: «امنیت و ثبات منطقه در گرو تثبت اوضاع در افغانستان است و تهران از تشکیل دولت فراگیر در کابل با شرکت تمام اقوام و اقلیتها حمایت می کند.»
وزیر امور خارجه ایران هم گفت: «زمان شناسایی حاکمان فعلی افغانستان به تشکیل دولت فراگیر بستگی دارد.» حسین امیر عبداللهیان افزود: «از کشورهای همسایه افغانستان انتظار میرود از نفوذ خود بر روی هیئت حاکمه کنونی در افغانستان و همچنین سایر طرفهای افغان برای همپذیری و مشارکت جمعی در تشکیل دولت استفاده و این روند را تسهیل نمایند.»
تابستان سال ١٣٧٧، ١٠ دیپلمات و یک خبرنگار ایرانی در کنسولگری ایران در مزار شریف کشته شدند. ایران طالبان را مسئول دانست، اما این گروه افراطی آن را به «گروه های خودسر» نسبت داد.
کمال خرازی رئیس شورای راهبردی سیاست خارجی، که آن زمان وزیر امور خارجه ایران بود، این هفته گفت: «اظهار نظر قطعی در مورد حاکمان جدید افغانستان هنوز زود است و ایران مسئولیت طالبان در مورد حادثه مرگبار مزار شریف را فراموش نمی کند.»
قرار بود نشست روز چهارشنبه با سخنان ابراهیم رئیسی افتتاح شود، اما رئیس جمهوری ایران شامگاه سهشنبه با وزیران امور خارجه ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان و پاکستان جداگانه دیدار کرد و معاون او در نشست چهارشنبه حضور یافت.