رئیس کمیسیون ویژه بررسی طرح صیانت میگوید عنوان این طرح به «حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی» تغییر کرده و اصلاحاتی در نسخه اولیه انجام شده است.
۱۹ مرداد ماه، اعضای مجلس شورای اسلامی موافقت کردند که طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی» به جای صحن مجلس، در یک کمیسیون ویژه بررسی بشود.
پنج کمیسیون فرهنگی، صنایع و معادن، آموزش و تحقیقات، اقتصادی، و برنامهوبودجه، نمایندگانی را برای عضویت در این کمیسیون ویژه معرفی کردند. الیاس نادران، بیژن نوباوه، و رضا تقیپور از جمله اعضای این کمیسیون ویژه هستند.
رضا تقیپور که ریاست کمیسیون ویژه بررسی این طرح را در مجلس شورای اسلامی به عهده دارد، روز چهارشنبه ۱۷ آذر در نشست خبری در خبرگزاری فارس، با تأکید بر این که پیرامون این طرح «جو روانی» ایجاد شده، گفت که «هجمهها و انتقادات» به نسخههای قدیمیتر این طرح است که اکنون «حذف شده است.»
به گفته او، آخرین تغییرات در این طرح دهم آذر انجام شده و در نسخه جدید پیشنهاد شده است که «کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه اجازه صدور مسدودسازی خدمات فضای مجازی را ندارد» و همچنین «حذف بند مسدودسازی شبکههای اجتماعی خارجی» پیشنهاد شده است.
در پی مطرح شدن طرح صیانت از فضای مجازی، کاربران شبکههای اجتماعی به طور گسترده به این طرح واکنش نشان دادند و گروهی از مدیران شرکتهای اینترنتی مانند دیجیکالا، علیبابا، آپارات، فیلیمو، و دیوار در نامهای به رئیس مجلس با ابراز نگرانی از تصویب آن گفتند که «نارضایتی و بیاعتمادی کاربران» به خدماتدهندگان، موجب فشار به کسب و کارهای کوچک خواهد شد.
همچنین ببینید: ایجاد بحران برای «میلیونها کسب و کار اینترنتی» در ایران؛ نمایندگان مجلس برای محدود کردن اینترنت به قانون اساسی استناد کردند
آیتالله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، بارها خواستار محدود شدن دسترسی به اینترنت در ایران شده است و بسیاری طرح مجلس را در راستای اجرای خواسته او میدانند.
عیسی زارعپور، وزیر ارتباطات و فناوری ایران، پیش از این گمنام بودن کاربران در شبکههای اجتماعی را «چالش جدی» دانسته و گفته بود فضای مجازی باید «دارای قوانین و مقررات خاص» باشد.
پیشتر، نهاد غیردولتی کمیته حفاظت از روزنامهنگاران که در آمریکا مستقر است، با انتشار بیانیهای از اقدامات مجلس شورای اسلامی ایران برای پیشبرد طرح محدودکننده اینترنت ابراز نگرانی کرد و نوشت مجلس ایران با وجود مخالفت شهروندان و ناظران بینالمللی، طرح محدودکننده اینترنت را پیش میبرد.
همچنین، مهدی صارمیفر، روزنامهنگار حوزه علم و فناوری، در گفتوگو با صدای آمریکا گفته است مقامات جمهوری اسلامی ایران اتفاقا آن جا که حرف از «صیانت» میشود باید دنبال این هدف باشند که از کلاهبرداری جلوگیری کنند، اما چنین نیست و «میبینیم که در طرح صیانت به دنبال تسلط نظامیان بر اینترنت کشور است.»